Лекція "Резиденції шляхти в Україні. Особливості мандрівок до панських маєтків"

Креативний простір "Часопис" та видавництво "Грані-Т" запрошують усіх, хто любить корисно і цікаво мандрувати, а ще шукає нові маршрути для подорожей Україною, на лекцію відомого журналіста і мандрівника Дмитра Антонюка "Резиденції шляхти в Україні. Особливості мандрівок до панських маєтків".

Дмитро Антонюк є автором багатьох популярних путівників Україною: "7 мандрівок Полтавщиною", "14 мандрівок Вінничиною", "4 мандрівки Житомирщиною", а також найновішого двохтомного путівника, присвяченого польським замкам та резиденціям на території України.

"Об’їздивши майже все Правобережжя, – зазначає Дмитро Антонюк, – я, на жаль, можу порівняти замки, палаци й садиби польської шляхти з літніми людьми, які доживають свого віку в геронтологічному закладі, про котрий забули як відвідувачі, так і персонал. Вони просто жевріють, байдуже дивлячись у простір порожніми зіницями розбитих вікон, в очікуванні смерті. У них, як і в літніх людей, колись було дитинство, молодість і зрілість – переважно в першій половині ХІХ століття, але майже ніхто не пережив "інфаркту" 1917 і 1939 років. Якщо ж і це вдавалося пережити, то майже неодмінно їх вигляд дуже змінився, часом аж до невпізнання".

Під час лекції Дмитро Антонюк буде говорити не лише про стан українських архітектурних пам’яток, польсько-українське порозуміння та перспективи розвитку вітчизняного туризму, але й запропонує маршрути мандрівок до найцікавіших маєтків, познайомить з їхніми таємницями і леґендами і продемонструє фотозвіти зі своїх подорожей Україною.

Місце:
Креативний простір "Часопис"

Лектори:
Антонюк Дмитро

Вартість:
за умовами Простору грн.

Реклама:

Головне сьогодні