Звіт з фестивалю європейських літератур у місті Коньяк

Книгарня "Є", проект "Більше країн – більше книжок" запрошують на звіт з фестивалю європейських літератур у місті Коньяк, який відбудеться 27 листопада.

Заснований у 1988 році з нагоди сторіччя від дня народження Жана Моне – ідеолога сучасної об’єднаної Європи, Фестиваль європейських літератур у м. Коньяк сприяє розвитку європейської культури і літератури. Фестиваль прагне бути простором, де європейські письменники і читачі зможуть вести діалог між собою. Щороку в листопаді письменники та журналісти запрошуються до участі в круглих столах та конференціях з європейської культурної тематики.

Метою заходів є вивчення культурного багатства європейської спадщини та демонстрація публіці культурних особливостей різних частин Європи. Фестиваль заснував декілька премій: Премія ім. Жана Моне, Премія читачів, Премія молодих європейців та інші.

Щорічно організатори Фестивалю запрошують одного письменника з країни – спеціального гостя на "Європейську письменницьку резиденцію" і ім’я такого письменника від України буде оголошено на презентації.

Цього року Україна стала спеціальним гостем на Фестивалі європейських літератур у місті Коньяк. Вперше країна-нечлен Євросоюзу отримала таку честь.

Про атмосферу фестивалю, його результати і не тільки розкажуть його безпосередні учасники: письменники Марія Матіос, Любко Дереш, Антон Кушнір, музикант Тарас Компаніченко, президент УАВК Олександр Афонін, керівник проекту "Більше країн – більше книжок" Анетта Антоненко.

Модерує Микола Кравченко.

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Компаніченко Тарас,Дереш Любко,Антоненко Анетта,Афонін Олександр,Матіос Марія,Кушнір Антон

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні