Джазовий фестиваль Jazz Bez 2012: гурти Vinita Formation та High Definition

Джазовий клуб Jazzva спільно з мистецьким об’єднанням "Дзиґа" (Львів) та Польським інститутом у Києві 13 та 14 грудня приймає в столиці ХІІ Міжнародний джазовий фестиваль Jazz Bez.

Jazz Bez — це транскордонний музичний марафон, який щороку єднає довкола джазу десятки виконавців і тисячі слухачів з культурних центрів України та Польщі. Він є найбільш масштабним джазовим фестивалем України.

Вже дванадцять років поспіль Jazz Bez поєднує максимальної кількості джазових стилів: swing, fusion, bebop, jazz rock, funk, cool, free jazz.

Вперше в історії фестиваль повноцінно відбудеться у Києві великим концертом двох міжнародних джазових проектів: Vinita Formation (СШАКанада) та High Definition (Польща).

Vinita Formation є вдалим поєднанням кращих зразків сучасного мейнстрим-джазу з присмаком актуального нью-йоркського звучання, істинного "чорного" ритму та захоплюючих інтелектуальних експериментів. Очолює квартет Маркус Стрікленд. В складі також: Френк Паркер (барабани), який записав з Куртом Елінгом спільний альбом Man in the Air, номінований на Греммі, а також співпрацював з Джоном Патітуччі, Роєм Хардгрувом, Джо Ловано, Ренді Брекером та іншими зірками; Скотт Кемп (контрабас) та Алекс Максимів (гітара).

High Definition є одним з найактуальніших складів джазової Польші. Це четвірка молодих віртуозних виконавців, які не бояться жодних експериментів, що зробило їх бажаними гостями на європейський та американьских сценах. Лідер гурту Пьотр Ожеховскі — самобутній талановитий піаніст, який став переможцем найбільшого європейського джазового фестивалю Montreux Jazz Festival 2011 та співпрацював з таким композиторами як Кшиштоф Пендерецький, Стівен Райх та гітаристом Portishead Адріаном Атлі. В активі колективу співпраця та спільний тур з Ренді Брекером (труба). В складі також: Матеуш Сліва (саксофон), Алан Викпіш (контрабас) та Патрік Добош (барабани).

Квитки можна придбати на сайті bilet.ua
+380 (44) 565 22 12
+380 (96) 708 53 91


Місце:
Культурно-мистецький центр НаУКМА

Лектори:
Без лектора

Вартість:
80-150 грн.

Реклама:

Головне сьогодні