Презентація книжки історика Бориса Черкаса "Синьоводська битва 1362 року"

Книгарня "Є" та Всеукраїнський благодійний фонд "Україна-ЮНЕСКО" запрошують на презентацію книжки історика Бориса Черкаса "Синьоводська битва 1362 року", яка відбудуться 25 грудня.

У ХІІІ ст. монгольська навала невідворотно змінила життя багатьох народів, які жили від Тихого океану до європейської Адріатики. Для одних вона принесла військові втрати, змінила цивілізаційну приналежність інших. Більше ніж століття українські землі були частиною монгольської держави. Але що ми знаємо про цей період? – набагато менше, аніж про древні скіфські часи!

Синьоводська битва 1362 року, наслідок воєнних акцій литовсько-українського війська, позначила новий етап української історії. Україна перейшла з-під влади Золотої Орди до складу Великого князівства Литовського. Брак докладних джерел, плутанина у їх викладі, доволі пізнє їх походження породжують часом навіть полярні версії подій 1362 року.

Книгу Бориса Черкаса "Синьоводська битва 1362 року" присвячено маловідомим та суперечливим подіям XIII – XIV ст. в історії України – т.зв. "золотоординській добі". У центрі уваги знаходяться проблеми генези політичної структури Золотої Орди на тлі подій Синьоводської битви 1362 року. У цьому історичному нарисі викладені тогочасні драматичні події крізь призму золотоординської політичної історії доби, що розпочалася із завоювання України Монгольською імперією, а закінчилася видачею ханом Токтамишем ярлика на управління українськими землями великому литовському князю Вітовту.

Книга видана за сприяння Всеукраїнського благодійного фонду "Україна-ЮНЕСКО".

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Черкас Борис

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні