12 понять психоаналізу. Семінар №1: "Помилкові дії"

Музей сновидінь запускає навчальний курс "12 понять психоаналізу". Мета навчального курсу — допомогти учасникам глибше познайомитися зі своїм несвідомим, його законами, структурою. Це простий та інтерактивний вступ до складних питань. Чи існують рамки мислення? Звідки виникає тривога? Від чого залежить людське щастя? Чому насолода має присмак втрати? Яка природа любові?

У спільному дослідженні ми врахуємо думку кожного. Для того щоб учасники легше шукали і знаходили власні відповіді їм запропонують інструментарій психоаналізу. Відвідувати можна як і окремі лекції, так і повністю весь курс семінарів.

Поліна Ювченко: "Для нашої спільної роботи ретельно відібрані ключові концепти психоаналітичного дискурсу. Розглядаючи певні поняття, ми будемо керуватися логікою, яку ще вибудував сам З. Фрейд. Під час курсу багато уваги приділимо працям М. Кляйн, Ж. Лакана, звернемося до актуальних поглядів інших дослідників, обговоримо захоплюючі приклади. Семінари скеровані на тих відвідувачів, які цікавляться теорією сучасної культури та прагнуть якісно застосовувати психоаналіз на практиці".

Перший семінар буде присвячено помилковим діям.

Наша перша розмова буде присвячена помилкам: обмовкам, опискам. Часто люди чують не те, що їм сказали, йдуть зовсім в протилежний бік знайомою вулицею, гублять речі, забувають імена, плутають дати. Ми дізнаємося, чому випадковості невипадкові, як вони виникають, для чого вони нам потрібні. Зігмунд Фрейд розпочинав пояснення психоаналізу з розгляду помилкових дій: ці психічні акти відкривають багато повсякденних таємниць. Психоаналітична теорія помилкових дій є фундаментальним класичним вступом до вивчення і розуміння несвідомого.

ВІДЕО ДНЯ

Реєстрація

Теми семінарів:
1. Помилкові дії.
2. Сновидіння.
3. Вільні асоціації.
4. Інтерпретація.
5. Потяг.
6. Лібідо.
7. Бажання.
8. Опір.
9. Витіснення.
10. Тривога.
11. Симптом.
12. Перенос.

Місце:
Музей сновидінь

Лектори:
Ювченко Поліна

Вартість:
100 грн.

Реклама:

Головне сьогодні