Показ фільмів "Кров" та "Мужицький ангел. Різдвяна історія"

23 лютого о 17:30 в межах освітньої програми Fine Art Ukraine відбудеться показ ігрових короткометражних фільмів "Кров" та "Мужицький ангел. Різдвяна історія", першої та другої частини проекту "Моє дитинство" молодого українського режисера Ірини Правило, та зустріч з автором.

Зміст проекту "Моє дитинство" полягає у зйомці трьох короткометражних ігрових фільмів на тему дитинства за оповідання трьох авторів з трьох країн. Пізніше частини будуть об’єднані у повнометражний фільм.

Першою частиною цієї трилогії вже стала картина "Кров", за мотивами однойменного оповідання Нодара Думбадзе. Друга історія знята за мотивами оповідання Степана Васильченка "Мужицький ангел". Третя буде відзнята за оповіданням одного з європейських письменників.

"Кров", 2010 р.
Режисер та автор сценарію: Ірина Правило
Оператор: Олександр Рощин
У головних ролях: Герундій Чігогідзе, Наргіза Долідзе, Раурі Сіхарулідзе

Сценарій фільму написаний за мотивами однойменного оповідання відомого грузинського письменника – Нодара Думбадзе. Цей твір автобіографічний. Тому не дивно, що життя, закладене в драматургію, не залишає серце байдужим. Ця історія про незбагненну силу крові, про її поклик... Головний герой, 11 літній хлопчик Нодар, втрачає батьків і постає перед вибором – жити з бабусею (матір’ю мами) або з дідусем (батьком тата). Конфлікт щирих, справжніх, люблячих сердець розв’язується природнім шляхом. Шляхом взаємоповаги та захисту права вибору людини – дитини, яка дорослішає у нас на очах...

"Мужицький ангел. Різдвяна історія", 2012 р.
Режисер і автор сценарію – Ірина Правило
Оператор – Дмитро Демішев
У головних ролях – Анатолій та Лілія Сулятицькі
Сценарій створено за мотивами оповідання Степана Васильченка "Мужицький ангел".

Ця історія про шестирічного хлопчика Іванка, який чекає на диво. Найбільше на світі Іванко хоче, щоб на Святвечір до куті на столі був мед – але меду немає. На дворі післявоєнний час, хлопчик живе лише з матір’ю (його батько загинув при військових обставинах), тому сімейні статки не надто великі. Засмутившись, головний герой Іванко йде до церкви і бачить там ікону мужицького ангела, біля якої наставлено багато солодощів і меду. Хлопчик вирішує просити меду у святого ангелика. Паралельно з основною лінією хлопчика розгортається історія Мужицького Ангела, яка віддзеркалює образ всього людства.

Ірина Правило – молодий український режисер. У 2011 році отримала диплом спеціаліста Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Івана Карпенка-Карого за спеціальністю "режисура телебачення". Дипломна робота "Кров" – перший за роки незалежності України міжнародний кінопроект "Україна-Грузія".

За умови попередньої реєстрації вартість квитка – 20 грн.

Попередня реєстрація здійснюється за електронною адресою [email protected]. Для студентів і професійної спільноти за наявності посвідчення вхід вільний.

Місце:
Мистецький арсенал

Лектори:
Правило Ірина

Вартість:
20 грн.

Реклама:

Головне сьогодні