Дискусія "Місто у постіндустріальну добу. Яке майбутнє у київських промзон?"

Представництво Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні запрошує взяти участь у презентації дослідження по колишній промисловій зоні по вул. Фрунзе, 35, та дискусії "Місто у постіндустріальну добу. Яке майбутнє у київських промзон?". Захід відбудеться 26 лютого 2013 р. у приміщенні Київської торгово-промислової палати. Початок реєстрації учасників о 18:30.

Протягом листопада 2012 – січня 2013 р. три робочі групи магістрів за спеціальністю "культурологія" і "соціологія" Києво-Могилянської академії та університету ім. Тараса Шевченка досліджували територію старого заводу солодових екстрактів по вулиці Фрунзе, 35 на Подолі. Результатом роботи молодих науковців стали три окремих дослідження (кейси), які саме і будуть презентовані громадськості.

Напевно, ще ніколи міста не зазнавали такого бурхливого розвитку як у епоху індустріалізації. Процес, що тривав в цілому майже 200 років, змінив не тільки традиційне уявлення про місто, склад міського населення, а й структуру економічних відносин і соціальних зв’язків в ньому.

Тривалий час логіка підтримки концентрованих центрів споживання та виробництва вказувала шлях розвитку міст. Десятиліттями саме промисловим підприємствам відводилася головна місто утворююча функція. Житлова забудова, транспортна інфраструктура, комунікаційні системи – все мало підтримувати і розвивати виробництво.

Дефіцит природних ресурсів, зміни клімату і загрозлива екологічна ситуація стали наслідком індустріалізації і причиною зміни парадигми індустріального міста. Поширеною світовою тенденцію останніх десятиліть стало поступове витіснення промислових підприємств за межі міст або їх повне закриття у зв’язку з економічним занепадом певних галузей. Отже на черзі постало інше запитання: що робити з територіями колишніх промислових зон? Як їх повернути у міське життя?

Детальна програма

Проведення кейс-досліджень території колишньої промислової зони на вул. Фрунзе, 35 було першим етапом підготовки міжнародного урбаністичного воркшопу "ФРУНЗЕ 35 – переосмислюємо промзону", який Фонд Бьолля проводитиме з 27 по 31 травня в Києві. Результати досліджень увійдуть до робочого зошита, який використовуватиметься учасниками і учасницями воркшопу при підготовці концепції проекту ревіталізації промислової зони.

Будь ласка, підтвердіть свою участь до 25 лютого 2013 року електронною поштою [email protected].

Місце:
Київська торгово-промислова палата

Лектори:
Макаренко Андрій,Климчук Оксана,Бадеха Лілія,Нешевець Наталія,Ільченко Світлана,Фітісова Анастасія,Полікарчук Ірина,Садилова Наіна

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні