Кінопоказ: документальний альманах "Відкритий доступ" та зустріч з режисерами

25 березня в рамках спеціальної події фестивалю Docudays UA відбудеться показ документального альманаху "Відкритий доступ" (Україна, 2012, 98’) та зустріч з режисерами.

Події, зображені в альманасі, розгортаються після вступу в дію Закону України "Про доступ до публічної інформації", за ухвалення закону впродовж кількох років боролися громадські організації, журналісти та експерти.

"Відкритий доступ" – це хроніки становлення громадянського суспільства, але також історії з життя самих героїв. Вони живуть у різних регіонах України, їх цінності та переконання різняться, вони не знайомі одне з одним, єдине, що їх об’єднує – активна громадянська позиція.

Фільм-альманах складається з 5 новел: "Межигір’я" (автор – Володимир Тихій), "Афганець" (автор – Дмитро Коновалов), "Школа" (автор – Сергій Андрушко), "Дім з химерами" (автор – Жанна Довгіч), "У кутку" (автор – Дмитро Тяжлов).

Також в холі Будинку кіно буде презентовано фотопроект "Відкритий доступ", у фотозйомці якого взяли участь 22 провідних українських журналісти.

Фільм створено за ініціативи ГО "Центр UA" (Партнерство "Новий громадянин").

З питань акредитації просимо звертатись до Аліси Рубан – [email protected], +380 (50) 302 94 35.

Захід відбудеться в Червоній залі Будинку кіно.

Місце:
Будинок кіно

Лектори:
Куріна Аксинья,Тихий Володимир,Коновалов Дмитро,Андрушко Сергій,Довгич Жанна,Тяжлов Дмитро

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні