Кінопоказ: "Берег надії" Миколи Вінграновського

10 квітня у столичному кінотеатрі "Мегаплекс" у рамках культурного проекту "Місяць Миколи Вінграновського" покажуть психологічну драму "Берег надії".

"Берег надії" — перша самостійна режисерська робота Вінграновського. Дія фільму відбувається на одному з островів у Тихому океані, де проводять випробування водневої бомби. Від променевої хвороби помирає група місцевих мешканців-рибалок. Винахідник бомби, американський учений Томас Шервуд, який отримав велику дозу випромінювання, починає сповідувати теорію "спокутування вини через власне страждання". Однак наближення смерті змушує його інакше подивитися на світ.

Режисер: Микола Вінграновський.
У ролях: Микола Вінграновський, Юрій Леонідов, Борис Бобіков, Володимир Зельдін, Аусма Кантане, Афанасій Кочетков.
Тривалість фільму: 70 хвилин.

Протягом місяця глядачі побачать психологічну драму "Берег надії", картини про війну "Климко" і "Повість полум’яних літ", а також гостросюжетну драму "Тихі береги".

Микола Вінграновський ― один із найвідоміших учнів Олександра Довженка. Знаменитий режисер відзначив талант Вінграновського на вступних іспитах до київського інституту Карпенка-Карого і запросив на навчання до своєї майстерні, у московський ВДІК. У 1961-му, будучи студентом, Вінграновський зіграв головну роль у фільмі за сценарієм Довженка "Повість полум’яних літ". Картина з успіхом пройшла у багатьох містах Західної Європи і отримала нагороди відразу на кількох кінофестивалях, у тому числі "Золоту пальмову гілку" у Каннах. Роль молодого солдата Івана Орлюка принесла актору, який щойно почав свою кар’єру, негласний статус радянського секс-символу 60-х.

Після закінчення театрального інституту Вінграновський повернувся до Києва і працював на кіностудії імені Олександра Довженка в якості актора, кіносценариста і режисера.

У рамках "Місяця Миколи Вінграновського", для якого вибрано квітень 2013-го, реалізовуються різноманітні ініціативи: від ретроспективи фільмів знаменитого актора і режисера, музичного, фото- і відеопроектів до конкурсу серед українських школярів. Детальна інформація на сайті www.vingranovsky.org.ua.

Місце:
Кінотеатр "Мегаплекс"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні