Кінопоказ: "Знайомство з Фоккенами" Ґабріель Проваас та Роба Шрьодера

Посольство Королівства Нідерландів в Україні, EYE Film Institute Netherlands та МКФ "Молодість" представляють фестиваль голландського кіно "Летючий голландець". Четвертий за рахунком фестиваль пройде під знаком Вінсента ван Гога: 30 березня виповнилося 160 років з дня народження художника.

28 квітня в рамках фестивалю відбудеться показ фільму "Знайомство з Фоккенами", реж. Ґабріель Проваас, Роб Шрьодер, Нідерланди, 2011, 80 хв.

Луїза та Мартіна Фоккени – сестри-близнючки. Упродовж 40 років вони працювали проститутками. Позбавившись опіки сутенерів, вони заснували власний бордель, а згодом відкрили першу в світі неформальну профспілку для проституток. Наразі ж сестри прощаються з професією. "Знайомство з Фоккенами" – портрет цих унікальних жінок, а також історія про те, чим жив Квартал червоних ліхтарів у Амстердамі останні півстоліття.

Ґабріель Проваас у 1996 році закінчила Університет Амстердама, факультет кіно- та телемистецтва. З 2002 року почала працювати журналісткою-фрілансером. Також написала кілька сценаріїв. У якості режисера знімала ТБ-програми, а також кілька короткометражних документальних фільмів.

Роб Шрьодер – один із засновників Wild Plakken, дизайнерської копродукції для культурних інституцій. У рамках проекту зняв чимало телепрограм. Знімав документальні фільми про ситуацію на Кубі та кризу в голландькому політичному світі. У 1998 році отримав престижну нагороду імені Веркмана за документальну стрічку "Швидкість".

ВІДЕО ДНЯ

Місце:
Культурний центр "Кінотеатр "Київ"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
40 грн.

Реклама:

Головне сьогодні