Концерт-відкриття Книжкового арсеналу: Гай Клювесек (акордеон)

У рамках Книжкового арсеналу відбудеться Фестиваль нової музики.

Спеціальна програма сучасної класичної та імпровізаційної музики, куратором якої є музична агенція "Ухо", відбувається на Книжковому арсеналі вже вдруге. Інтелектуальна література — ідеальне тло для сприйняття серйозного музичного тексту. Ці дві галузі мають безліч перетинів, сценаріїв розвитку і спільних рис. Ми запрошуємо вас в музичний daydream довжиною в десять концертів. Ми будемо снити про книжку звуків і задзеркалля нової опери, про імпровізаційний вокал і тривалі запливи у мінімалізм, про музичних винахідників з цимбалами і акордеонами, про цвяхову скрипку і про паперові сукні Аліси. Коли ви прокинетеся, навколо буде літо.

24 травня у рамках відкриття Книжкового арсеналу і Фестивалю нової музики відбудеться концерт Гая Клювесека (США).

Один із найбільш універсальних і знаних акордеоністів світу. Композитор, засновник легендарного Accordion Tribe, міжнародного ансамблю, до складу якого входили найкращі акордеоністи світу — Отто Лехнер, Марія Каланемі, Ларс Холлмер, Братко Бібіч і сам Клюсевек. Випустив понад 20 записів як соліст на провідних авангардних лейблах світу — Tsadik, Winter & Winter, iІnnova, Review, Intuition і т.д. Перший виконавець понад 50 сольних творів для акордеона — в тому числі музики Мері Еллен Чайлдс, Вільяма Дакворта, Фреда Фріта, Стівена Монтегю, Джона Зорна і власних творів. Співпрацював із Кронос-квартетом, Джоном Зорном, Ентоні Брекстоном, Ентоні Колманом, Біллом Фрізелом, Рахімом аль-Хаджем та іншими. У Києві виступить уперше з програмою, присвяченою Дьордеві Лігеті та Ерікові Саті. Забудьте все, що ви знали про акордеон.

Вартість абонементу на всі концерти програми в приміщенні Мистецького арсеналу (9 концертів), включно з концертом-відкриттям Книжкового арсеналу та фортепіанним марафоном в Ніч поезії, кіно та музики – 250 грн.

Подія на facebook

Місце:
Мистецький арсенал

Лектори:
Без лектора

Вартість:
60 грн.

Реклама:

Головне сьогодні