Дитяче свято "Граємо в музей"

Національний художній музей України запрошує на дитяче свято "Граємо в музей", що відбудеться 1 червня 2013 о 12:00.

Якщо колекція – це плоть і кістяк музею, то публіка – це його кров і дихання. Люди наповнюють музейні стіни життям, надають сенсу творам і дають свободу своїм почуттям. І в цьому сенсі діти – виняткові відвідувачі. Музей, до якого не ходять діти, – не живий, адже сила дитячих емоцій, почуттів і щирості перевищує дорослі в рази. Музеї потрібні дітям, аби вчитися сприймати мистецтво, для формування естетичного погляду і розвитку фантазії, – а юні глядачі потрібні, аби музеї були адекватними, динамічними і живими.

Ось чому значна кількість програм у Національному художньому музеї спрямована саме на дитячу аудиторію. Майстер-класи, художні студії, лекторії, інтерактивні екскурсії, дні народження і квести створюються для того щоб дітям в музеї було цікаво й комфортно, і вони бажали прийти сюди ще.

Традиційно літо в музеї відкриває дитяче свято "Граємо в музей" – унікальна розробка науково-просвітницького відділу музею. У цей день діти є не просто глядачами – вони перетворюються на справжніх музейних працівників. Спочатку співробітники одного з музейних підрозділів розповідають про свою професійну діяльність, після чого ініціатива передається дітям, які діляться на групи і перевтілюються у музейників.

1 червня НХМУ пропонує познайомитись з діяльністю одного з найважливіших відділів музею – виставкової роботи. З чого починається виставка, де беруться для неї експонати, як все це монтується і презентується – діти дізнаються "з перших рук", після чого одразу перейдуть до розробки власного виставкового проекту. Від придумування ідеї до публічної презентації мине лише година – і вже о 13:00 відвідувачі музею запрошуються на відкриття трьох нових нестандартних виставок, створених дітьми від 6 до 13 років. Звичайно, що на глядачів, а особливо на творців виставок чекає спільний фуршет.

ВІДЕО ДНЯ

Доки діти працюють, дорослі можуть оглянути експозицію і зайнятися творчістю – у музеї проходить культурний проект Конгрес рисувальників, приєднатися до якого може кожен, хто може або мріє малювати і готовий висловити себе пензлями, фарбами, олівцями.

Вхід на свято безкоштовний за попереднім записом. Просимо повідомити про ваше бажання взяти участь у святі:
за телефоном +380 (44) 279 64 62 або електронною поштою [email protected].

Місце:
Національний художній музей України

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні