Презентація видань "Живий Шевченко" Дмитра Чуба та "Граматично-стилістичного словника шевченкової мови" Івана Огієнка

Книгарня "Є" та видавництво "Ярославів Вал" запрошують на презентацію книжки "Живий Шевченко" Дмитра Чуба та репринтного видання "Граматично-стилістичного словника шевченкової мови" Івана Огієнка. Захід відбудеться 6 червня.

Про "Живий Шевченко" Дмитра Чуба:

Автор книжки — український письменник з Австралії Дмитро Нитченко (Чуб). Багато років присвятив він вивченню життєвого і творчого шляху великого поета, зібрав чимало невідомих фактів з його біографії. Дослідник прагнув розкрити образ Тараса Шевченка, показати, яким він був у повсякденному житті, які мав смаки, уподобання, характер; розповісти про його кмітливість і дотепність, його романтичні пригоди та спроби одружитися. Чимало сторінок присвячено також творчості Шевченка-поета і Шевченка-художника.

Про "Граматично-стилістичного словника шевченкової мови" Івана Огієнка:

"Цієї книжки могло б і не бути, не зважаючи на те, що вона була написана. Бо ж і творилася книжка в умовах зовсім для цього не сприятливих. І одного чоловіка, який узявся за ту роботу, було для цього явно замало. Але висока посвята, патріотичний обов’язокк і наполегливість зробили своє – ми можемо взяти до рук абсолютно унікальну, просто неоціненну книгу. До речі, мені подарували її в Канаді. І я з почуттям великої прикрості й сорому зізнався, що я доти навіть не знав про існування книги, при самій назві якої має тепліти серце кожного українця.

Огієнкову працю видавництво "Ярославів Вал" оприлюднює до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка з надією на те, що вона стане саме тією книжкою, котру з радістю і пієтетом зустріне саме вкраїнський культурний загал".

Михайло Слабошпицький

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні