Концерт "СПАДЩИНА"

"Енергія, сила, сміливість, наснага, талант, відданість" – так характеризують ці незмінно юні колективи в Канаді, США, Бразилії. Втретє Ансамбль народного танцю "ПАВЛИЧЕНКО" прилітає в Україну. 1993 року – на чолі із засновницею колективу, легендарною Люсею Павличенко, 2003 – вже під орудою Сергія Королюка.

У Києві "ПАВЛИЧЕНКО" дали концерт під аркою Дружби народів у присутності багатотисячної аудиторії. Усі, кому тоді пощастило побачити виступи ансамблю назавжди запам’ятали атмосферу радості, окрилення, яка заполоняла не тільки концертні зали, але й майдани.

Цього разу гастролі присвячені 125-річчю поселення українців в Канаді і пам’яті засновниці ансамблю, пані Люсі Павличенко, яка відійшла у вічність 25 листопада 2012 року. Саме тому програма має назву "СПАДЩИНА".

Унікальним є те, що в аматорських колективах "ПАВЛИЧЕНКО" і "ЛАСТІВКА" беруть участь не тільки етнічні українці, але й вихідці з Ірландії, Німеччини, Латиноамериканських країн. Творчий склад цьогорічного турне – 64 особи танцюристів, співаків і музикантів.

Під орудою Лаврентія Клопущака ("ЛАСТІВКА") і Сергія Королюка ("ПАВЛИЧЕНКО") створена програма з пісень, танців, вокально-хореографічних композицій, що розповідають про духовну спадщину українців в Канаді, починаючи з перших поселенців кінця ХІХ століття.

Родзинкою програми є прем’єра композиції "Калино-малино, чого в лузі стоїш?" – створеної на основі оригінальної музики українсько-канадського композитора Олекси Лозовчука на тексти народних пісень та вірші Івана Франка.

Дати концертів і маршрути:

Житомир – 24 липня, 19:00, Обласний музично-драматичний театр імені Івана Кочерги

Чернівці – 27 липня, 19:00, Літній театр у Центральному парку імені Тараса Шевченка

Львів – 31 липня, 19:00, Національний театр імені Марії Заньковецької

Черкаси – 3 серпня, 19:00, Палац культури "Дружба народів"

Канів – 4 серпня, 12:00, вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка

Кіровоград – 5 серпня, майстер-класи в "Танцювальній столиці України" та виступ в Музеї народного танцю на Хуторі "Надія"

Київ – 6 серпня, 19:00, Національний театр оперети.

Вхід на усі концерти "СПАДЩИНА" – вільний!

Одна з унікальних рис цьогорічного турне – спонсорами його виступили всі учасники колективів. Це щедрий подарунок Україні від канадійської юні, захопленої українською національною культурою і традицією.

Режисер Сергій Проскурня, який допомагає в організації концерту в Черкасах, сказав: "Потужна хвиля креативної енергії, завзяття і талантів рухається до нас з-за океану. Це хвиля, яка підніме нас над Дніпром. Це справжнє цунамі щастя, в яке хочеться пірнути!".

З питань акредитації журналістів прохання звертатись по телефону 097 096 46 46

З питань організації глядача та довідками звертатись по телефону 063 774 48 30

Реклама:

Головне сьогодні