Бесіди з мистецтва з Анною Владимирською: "Мане повертається"

Запрошуємо на бесіду з мистецтвознавцем Анною Владимирською. Ми здійснимо віртуальну подорож до Венеції, де зараз проходить приголомшлива виставка Едуарда Мане в Палаццо Дожів "RITORNO A VENEZIA" або "Мане повертається до Венеції".

Тільки для однієї з картин знадобився спеціальний дозвіл президента Франції, щоб вона покинула межі його країни. Це знаменита "Олімпія", твір, історія якого нагадує несамовиту мелодраму. "Олімпія" вперше з 1890 року залишила Францію і виявилася головним експонатом виставки.

Однак основна інтрига арт-проекту "Мане повертається" полягає в тому, що картини Мане розміщуються в залах поряд з творами інших геніїв.

Таким чином, знайомлячись з картинами імпресіоніста Мане, ми одночасно маємо можливість побачити і насолодитися всім "золотим" мистецтвом Венеції. Крім того, представлені в експозиції Палаццо Дожів картини "Олімпія" і "Сніданок на траві" – найскандальніші твори свого часу. Дізнатися про те, чому до "Олімпії" потрібно було приставити варту, а "Сніданок на траві" журі навіть не допустило до участі у виставці салону, ви зможете на нашій зустрічі.

Вартість 100 грн. Умови простору включені.

Реєстрація

Місце:
Креативний простір "Часопис"

Лектори:
Владимирська Анна

Вартість:
100 грн.

Реклама:

Головне сьогодні