Презентація книги спогадів та роздумів "Василь Стус: Поет і Громадянин"

Книгарня "Є" та видавництво "Кліо" запрошують на презентацію книги спогадів та роздумів "Василь Стус: Поет і Громадянин", що відбудеться 20 серпня.

Духовний подвиг Василя Стуса не пропав марно. Доказ того – зростання інтересу до його творчості й особи. До цієї книжки увійшли спогади та роздуми друзів, знайомих та родичів, які вважали своїм обов’язком зберегти правдивий його образ для майбутніх поколінь. Хтось написав чи розповів по свіжому сліду, і ці свідчення найцінніші, інші – з відстані часу, і це виважені оцінки.

Поет і громадянин – це не дві різні його іпостасі. Це цілісна особистість не лише національного, а вселюдського масштабу. У цьому переконуєшся, читаючи свідчення й оцінки людей різних національностей і різного світогляду.

Книжка адресована насамперед молодому поколінню українців, яке потребує, щоб попереду йшов хтось бездоганний і відважний. Людина морального абсолюту, яка знає, що "обов’язки сина народу, відповідального за цей народ, – єдині обов’язки".

Участь у презентації візьмуть:
- упорядник Василь Овсієнко,
- літературознавець Наталія Кучер,
- письменник, літературознавець Дмитро Стус,
- вдова Василя Стуса Валентина Попелюх,
- режисер Лесь Танюк,
- режисер Станіслав Чернілевський,
- лексикограф Ольга Кочерга,
- поет, дисидент Микола Горбаль,
- голова ГО "Музей шістдесятництва" Микола Плахотнюк,
- артистка Галина Стефанова,
- співачка Олена Голуб.

ВІДЕО ДНЯ

Головує Євген Сверстюк.

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Овсієнко Василь,Стус Дмитро,Танюк Лесь,Кочерга Ольга,Горбаль Микола,Кучер Наталія,Чернілевський Станіслав,Плахотнюк Микола

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні