Прем’єра: "Не знаю" Олександра Шапіро

24 серпня о 17:00 в кінотеатрі "Кінопанорама" відбудеться прем’єра нового фільму Олександра Шапіро "Не знаю". Жанр фільму — "чорна комедія в дусі соціального неореалізму", а тізер красномовно починається епіграфом "Незалежно від Державного фонду підтримки кінематографу". " програмі також виступ гурту KARIZZA, які є авторами саудтреку фільма.

Олександр Шапіро – лідер артхаузного й авторського кіно України. Настільки артхаузного, що режисер уточнює: "Я вже давно не приймаю наркотики під час зйомок. Навпаки, зараз мені цікаво максимально очистити свою свідомість від будь-якої додаткової "поверхні".

Фільми Шапіро були неодноразово представлені поза конкурсом і в спецпрограмах таких престижних міжнародніх кінофестивалів, як "Берлінале" та в Каннах. "Мої фільми – нормальна каннська програма", – вважає режисер. Найвідоміші роботи: "Цикута", "Путівник", "Хепі піпл", "Бес Пор No".

Шапіро принципово не просить державного фінансування для своїх фільмів: "Це вище моїх сил. Мені не потрібні великі бюджети для свого кіно – прагну до праведності і простоти. Мене більше нічого не цікавить".

Шапіро єдиний український режисер, котрий стверджує, що живе тільки за рахунок своїх фільмів: "Я так живу. Мене більше нічого не годує".

"Моя аудиторія – це насамперед культурні люди, які ніколи не наважаться на категоричне висловлювання і не роблять ніяких однозначних висновків. Яких, втім, і не існує в природі".

Наразі Шапіро працює над новим проектом, що має робочу назву "Дифузний реалізм". Це новий фільм режисера, стати співтворцем котрого зможе кожен. Для цього потрібно на одну ніч орендувати камеру ґоу-про і прийти на вечірку режисера.

"Принцип фільму – дифузний реалізм: 200 камер знімають один і той самий просторовий факт – вечірку. Кожен із запрошених фрік-агентів має на голові ґоу-про і кожен грає трохи не зовсім самого себе – можливі продумані зміщення особистісного поля. Таким чином, вечірка знімається двомастами камерами або суб’єктивними поглядами в рамках проживання однієї часово-просторової реальності", – розповідає Шапіро.

Для реєстрації учасників і можливості спілкування з режисером створена група на Facebook.

Тізер фільму "Не знаю"

Місце:
Кінотеатр "Кінопанорама"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні