Відкриття проекту "Genius loci. Максиміліан Волошин"

Національний художній музей України, дім-музей Максиміліана Волошина та Національний науково-дослідний реставраційний центр України за підтримки Міністерства культури АР Крим представляють виставковий проект "Genius loci. Максиміліан Волошин". Відкриття відбудеться 28 серпня о 18:00.

У 2013 році виповнюється 100 років легендарному дому поета, художника, мислителя Максиміліана Волошина у Коктебелі. Цей дім назавжди змінив долю тихого курортного селища, перетворивши його на один з культурних центрів не тільки Росії, але і Європи, та став символом свободи мислення і творчості. Волошину вдалося створити тут унікальний осередок для зустрічей і спілкування, де панували неповторний стиль життя, атмосфера гостинності, високої культури і мистецтва.

Дім поета, як називали його сучасники, є не просто музеєм-меморіалом Волошина – цей музей чи не єдиний у світі зберігає чари і атмосферу Срібної доби. Адже кожен з тисяч його експонатів є свідком життя Максиміліана Волошина та його оточення. В найтяжчі для мислячої інтелігенції 20-ті роки будинок Волошина був гостиною для вчених, літераторів, художників, артистів. Серед древніх кіммерійських ландшафтів, у домі, просякнутому гостинністю і свободою, вони могли творити, думати, говорити, не відчуваючи тиску і страху.

Експонати Дому поета не часто вибираються з рідних стін. Але зараз — особливий випадок. Виставка в НХМУ, присвячена 100-річчю Дому Максиміліана Волошина, представить унікальні артефакти з колекції музея: документи, особисті речі, графічні твори Максиміліана Волошина, у тому числі найбільшу роботу художника — триптих "Яйла", що ніколи не експонувався поза межами музею (глядачі побачать його щойно відреставрованим фахівцями Національного науково-дослідного реставраційного центру України за фінансової допомоги "ВТБ Банку").

Виставка триватиме до 22 вересня. Музей працює з 10:00 до 18:00, у п’ятницю з 12:00 до 20:00, у суботу з 11:00 до 19:00. Вихідні дні – понеділок, вівторок.

Місце:
Національний художній музей України

Лектори:
Без лектора

Вартість:
за квитком до музею грн.

Реклама:

Головне сьогодні