Презентація "Рапорту про стан культури і НУО в Україні"

Книгарня "Є" та Польський інститут у Києві запрошують на презентацію "Рапорту про стан культури і НУО в Україні" (спецвипуск польського інтернет-часопису "Культура Ентер") та обговорення відкритих питань української культурної політики . Захід відбудеться 29 серпня.

"Рапорт про стан культури і НУО в Україні" − другий із серії семи рапортів, які ставлять діагноз і представляють стан незалежної культури і неурядових організацій у країнах Східного партнерства й у Росії. Це спеціальний випуск польського інтернет-часопису "Культура Ентер", підготовлений польськими фундаціями "Open Culture" і "Культура Ентер" за підтримки МЗС РП у співпраці з українськими і польськими партнерами.

Редактори видання – Микола Рябчук, Павел Ляуфер і Андрій Савенець.

У рапорті діагностуються такі аспекти, як видавничий ринок, література, кіно, музична сцена, мистецтво як таке, інфраструктура культури, мас-медіа, громадянське суспільство, права людини, освіта чи правове оточення, в якому функціонують культура та НУО. Це спроба авторів показати актуальний стан у цих сферах у співвіднесенні з європейським контекстом та внутрішніми українськими обставинами; спроба відповісти на три запитання – як є, чого очікуємо, як цього досягнути. Серед авторів, зокрема: Олександр Буценко, Оксана Забужко, Оксана Кісь, Андрій Когут, Андрій Курков, Зеновій Мазурик, Єжи Онух, Террі Санделл, Володимир Тихий, Юлія Тищенко, Богдан Шумилович й інші українські та польські експерти зі сфери культури та НУО.

Презентація рапорту є також претекстом для обгорнення відкритих питань української культурної політики.

Учасники презентації:
Олександр Буценко, письменник, аналітик;
Ярослав Годун, директор Польського інституту у Києві;
Андрій Курков, письменник;
Микола Рябчук, письменник, есеїст, літературний критик;
Юлія Тищенко, керівник програм розвитку громадянського суспільства, Український незалежний центр політичних досліджень;
Світлана Фоменко, начальник управління міжнародного співробітництва Міністерства культури України.

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Курков Андрій,Рябчук Микола,Буценко Олександр,Годун Ярослав,Тищенко Юлія

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні