IV фестиваль сучасної драматургії Драма.UA

За роки свого існування команда, яка починала ще 10 років тому з фестивалю аматорського театру "Драбина", переросла у гурт професіоналів, що цього річ пропонує насичену, розмаїту та добірну програму, якій міг би позаздрити будь-якій вітчизняний фестиваль.

Лише у чотирьох фестивальних днях у найрізноманітніших форматах сконцентровані репрезентації основних тенденцій сучасного театрального мистецтва. Драма.UA-2013 – це сім вистав з Польщі, Німеччини, Росії, Чехії, Словаччини та України. Ці амбітні театральні проекти пропонують сміливі інтерпретації різних аспектів нашого життя – соціуму і сім’ї, воєн і капіталізму, сучасного мистецтва і жіночої інтимності, світу дитинства і політичних утопій.

Фестиваль також продовжує традицію попередніх років – відслідковує тенденції у сучасній драмі і презентує найцікавіші п’єси у форматі сценічних читань. Звісно, особливим фокусом є українська драматургія. Цього року вона репрезентована цілком новими текстами, які постали у процесі спільної роботи драматургів, режисерів та акторів у рамках спеціальних резиденційних програм.

Поза сценічною частиною відбудеться велика освітня програма: майстер-класи для режисерів, драматургів, завлітів, театральних кураторів, менеджерів, перформерів, акторів та критиків, драматургічні майстерні й театральні студії для дітей та підлітків, а також лекції, дискусії, круглі столи та зустрічі.

Організатори зізнаються, що "Драма.UA" – це проекція того театру, який їм хочеться бачити в Україні, який вони готові творити і куди з радістю підуть як глядачі. Перевірити правдивість цієї сентенції зможемо і ми, якщо ризикнемо на чотири дні зануритися у програму справжнього європейського фестивалю у Львові.

Програма IV фестивалю сучасної драматургії Драма.UA

21 листопада

19.30 – Вистава "Корабель не прийде" за Ніс-Момме Штокманном, реж. Олександр Крижанівський (копродукція Нового драматичного театру на Печерську та Гете-Інституту, Київ)

Перший український театр для дітей та юнацтва, вул. Гнатюка, 11

21.00 – Вистава "Ніч в Афганістані", реж. Андре Ерлен (театр Futur 3, Кельн, Німеччина)

Палац мистецтв, вул. Коперника, 17

22 листопада

17.00 – Вистава "Mоллі Б."за Джеймсом Джойсом, реж. Марта Ойжинська (театр Ad Spektatores, Вроцлав)

Львівський академічний театр імені Леся Курбаса, вул. Курбаса, 3

19.30 – Вистава "Про добро" за Павлом Демірським, реж. Моніка Стженпка (Драматичний театр імені Єжи Шанявського у Вальбжиху, Польща)

Перший український театр для дітей та юнацтва, вул. Гнатюка, 11

23 листопада

18.30 – Вистава "Гавел пише Гусакові" за Вацлавом Гавелом, реж. Їжі Гонзірек (театр Feste, Брно, Чехія)

Львівський академічний театр імені Леся Курбаса, вул. Курбаса, 3

20.30 – Вистава "5boys.sk" за Сімоною Сіменіч, реж. Адріана Тотікова (театр Studio 12, Театральний Інститут, Братислава, Словаччина)

Перший український театр для дітей та юнацтва, вул. Гнатюка, 11

24 листопада

20.30 – Вистава "Казус Послера", реж. Єлена Лукманова (Центр сучасної драматургії, Єкатеринбург, Росія)

Духовний театр "Воскресіння", пл. ген. Григоренка, 5

Повна програма фестивалю: http://drabyna.org/drama

Сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/events/506834046096351/?fref=ts

Реклама:

Головне сьогодні