Презентація книжки "Людяність у нелюдяний час"

Напередодні відзначення 80-х роковин Голодомору у Києві презентують унікальне видання "Людяність у нелюдяний час", де вперше зібрано дані про доброчинців у час Голодомору – людей, які допомагали вижити тим, хто голодував. Коли убивають голодом, ділитися хлібом – подвиг. Ця книга – про тихих героїв німої війни, яку вів тоталітарний режим проти українських селян.

Проект втілено Громадським комітетом із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні. У виданні подано інформацію про понад 140 осіб, прізвища та імена яких встановлено на основі документальних даних та усних свідчень.

Роботу над проектом розпочав у 2009 році Український інститут національної пам’яті. Тоді на адресу Інституту надійшла значна кількість листів зі спогадами врятованих про своїх рятівників, а також очевидців доброчинності. Саме ці матеріали склали основу збірника. Нагадаємо також, що 79-ті роковини Голодомору (2012 рік) було присвячено пам’яті цих людей, імена кожного з них були оголошені на панахиді біля Національного меморіалу Голодомору.

Робота над пошуком свідчень про доброчинців за підтримки Громадського комітету вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні триватиме й надалі.

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні