Відкриття виставки “Сергій Параджанов. Сновидіння XXI століття”

У Музеї сновидінь відкриється виставка, присвячена генію минулого століття — Сергію Параджанову.

Музей сновидінь дає свою інтерпретацію творчості маестро. Що ми як суспільство XXI століття приймаємо за істину? Міфи чи факти? Чи існує межа між особистістю та творчістю? Виставка представляє собою складну інсталяцію-колаж, яка об’єднує весь простір Музею сновидінь — колекція-відображення міфів, рефлексій і спогадів про режисера Сергія Параджанова, якому цього року виповнилося б 90.

Арт-об’єкти, фотографії, ретроспектива фільмів — “целюлоїдних сновидінь”, колажі та асамбляжі зможуть побачити відвідувачі виставки, яка в цілому присвячена міфу про життя та творчість людини на ім’я Сергій Параджанов. Тбіліський дворик, знімальні майданчики, постери фільмів, артефакти минулої епохи, а також жива розповідь, у якій правда переплітається з вигадкою.

“Сергій Параджанов подарував мені ідею про те, що долю людини у більшій мірі творить не його біографія, а фантазія про самого себе”, — говорить куратор виставки та засновник Музею Сновидінь — Вікторія Данелян. "Історій пов’язаних з іменем Сергія Параджанова за моє життя назбиралося дуже багато, всі вони абсолютно фантастичні та неймовірні. Іноді я розумію, що вони по суті в стилі самого Параджанова…”

В єкспозиції будуть представлені роботи Сурена Сергійовича Параджанова, друзів та художників, які черпали своє натхнення у його творчості: Юрія Мечітова, Вінісіо Рохаса, Алли Жмайло, BRATY — Василь та Іван Костенки. Художниками-оформлювачами стали сестри Міла Гайдай та Ліля Лук’янова.

Виставка триватиме до 16 березня

Час роботи виставки:
Чт., Пт. – з 17:00 до 19:30
Сб., Нд. – з 13:00 до 17:00

Вартість квитка – 50 грн., студенти, дiти – 30 грн., дiти до 6 рокiв – безкоштовно.
"Сімейний квиток" (2 дорослих, 2 дитини) – 100 грн.

Місце:
Музей сновидінь

Лектори:
Данелян Вікторія

Вартість:
50 грн.

Реклама:

Головне сьогодні