Відкриття мистецького проекту "Шевченко/Mania/"

Проект з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка представить понад 50 художніх творів з колекції Національного музею Тараса Шевченка. Акварелі й офорти 1830–1850-х років пов’язані з основними етапами життєвого шляху майстра: серед енциклопедичних і водночас маловідомих творів унікальною є серія рисунків, створена Тарасом Шевченком під час Аральської, Каратауської експедицій та у Новопетровському укріпленні, яка досі не була представлена широкій публіці.

В рамках мистецького проекту широкому загалові вперше буде презентовано легендарну "Захалявну книжечку", оригінали унікальних рукописів Тараса Шевченка та альбоми його етнографічних замальовок 1840-х рр., а також прижиттєві видання Кобзаря з фондів Інституту літератури ім. Т.Г.Шевченка Національної академії наук України.

У масштабній відео-інсталяції "Наш Шевченко" режисера Сергія Проскурні з екранів до глядачів промовляють школярі, студенти, поети, вчителі, митці, аптекарі, спортсмени, пожежники, перукарі, журналісти, люди різних соціальних та вікових середовищ; загалом 365 відео-сюжетів.

Впродовж роботи проекту Шевченко/Mania/ відвідувачів Мистецького Арсеналу чекає насичена програма подій – освітня, дискусійна платформа, зустрічі з поетами, письменниками, а також інтерактивна інноваційна платформа.

Кульмінацією проекту стане Відкрита ніч "Доба Шевченка" – ніч кіно, музики, поезії, яка відбудеться з 9 на 10 березня. У програмі відкритої ночі – зустрічі з письменниками, філософами, мистецтвознавцями, виступи українських музичних гуртів, а також довгоочікувана прем’єра фільму Сергія Проскурні "Тарас Шевченко. ІDентифікація".

Проект триватиме з 21 лютого по 10 березня включно.

Години роботи:
11:00 – 20:00
Без вихідних

Вартість вхідного квитка:
повний – 40 грн.,
пільговий – 20 грн.
Дітям до 12 років вхід безкоштовний.
Понеділок – вхід вільний.

Урочисте відкриття: 21 лютого о 18:30 / вхід за запрошеннями та квитками.

Відкрита ніч "Доба Шевченка": з 9 на 10 березня 2014 року, 20:00–02:00

Місце:
Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький Арсенал"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
40 грн.

Реклама:

Головне сьогодні