Показ німого фільму "Мовчи, смуток, мовчи" Петра Чардиніна з новим музичним супроводом

Візуальна та музична лабораторії Центру Леся Курбаса презентуть: "Вечір до 120-річчя з дня народження королеви німого кіно Віри Холодної (Левченко)". В рамках події відбудеться показ німого фільму "Мовчи, смуток, мовчи" та фотоекспозиція, присвячена життю та творчості Віри Холодної.

Новий музичний супровід до фільму створив відомий сучасний композитор, бандурист, народний артист України Роман Гриньків.

Ведучий вечора – Станіслав Сукненко.

Вона прожила дуже коротке життя – народилася у 1893-му році у Полтаві, а померла у 1919-му в Одесі. Вірі Холодній було лише 26 років. З них вона знімалась усього чотири, але стала найвідомішою й найпопулярнішою зіркою німого кіно – єдиною та повноправною королевою екрану.

Її коротке життя, як й передчасна смерть, овіяні таємницями та легендами. До наших днів зберіглося тільки чотири стрічки за участю актриси. Але й досі Вєру Холодну не тільки пам’ятають – її шанують, про неї саму знімають...

"Мовчи, смуток, мовчи"/"Молчи, грусть, молчи" (1918),
тривалість 44 хвилини.
Режисер – Петро Чардинін
Актори: Віра Холодна, Петро Чардинін, Володимир Максимов, Костянтин Хохлов, Вітольд Полонський, Осип Рунич.

"Мовчи, смуток, мовчи" – перша частина двосерійного фільму "Казка любові дорогої". Друга частина кінострічки не збереглася до наших днів.

Артистка Пола разом із чоловіком-акробатом Лоріо залишають цирк після того, як він став інвалідом. Вони ведуть злиденне життя, співаючи на вулицях. Та одного разу їх запросили виступити на вечірці, де Полі пропонують покинути чоловіка й почати нове життя. Спочатку жінка відмовляється, та згодом йде від Лоріо...

Довідки за телефонами: +380 (44) 279 12 89, +380 (50) 385 27 58 та за e-mail: [email protected]

Місце:
Візуальна лабораторія НЦТМ ім. Л. Курбаса

Лектори:
Гриньків Роман

Вартість:
20 грн.

Реклама:

Головне сьогодні