Літературний вечір "100 років футуризму. Ремонт Шевченка"

Ця мистецька акція присвячена 100-річчю українського футуризму, який почався із виходу в друк першої футуристичної збірки Михайля Семенка "Дерзання" (1914). Михайль заснував футуризм разом із двома художниками — Базилем Семенком, своїм братом, і Павлом Ковжуном, організувавши групу і видавництво "Кверо". Київські книгарні відмовлялись продавати книжку, у передмові-маніфесті до якої були слова "Я палю свій "Кобзар". Книга вийшла за кілька днів до 100-річного ювілею Тараса Шевченка, святкувати який заборонила імперська влада. Тоді ж вибухнули масові демонстрації студентів проти цієї заборони, на придушення яких кинули загони поліції. Так почався український футуризм.

Про що йшлося Семенкові, коли він посягнув на святиню – Кобзар? Чи щось змінилося з того часу? І чи зараз нам потрібен ремонт Тараса Шевченка?

На це відповідь знайдуть сучасні митці — поети, художники. Вони прийдуть не самі, а зі своїми старими друзями-поетами, яким уже по сто і більше років. Вони читатимуть вірші, малюватимуть на обличчях, як їхні колеги 100 років тому. І вони підремонтують 200-літнього дідуся Тараса Григоровича.

Автори:
Батько: Тарас Шевченко
Дорослі поети: Михайль Семенко, Кость Буревій, Андрій Чужий, Ґео Шкурупій, Ґео Коляда, Василь Хмелюк, Михайло Лебединець, Микола Бажан, Юрій Палійчук, Олекса Влизько, Давид Бурлюк
Діти-поети: Андрій Підпалий, Олег Коцарев, Любов Якимчук, Богдан-Олег Горобчук, Павло Коробчук, Вано Крюгер, Ярослав Гадзінський, Олена Герасим’юк, Мирослав Лаюк, Олександр Моцар, Оля Мальченко

Модератор — Любов Якимчук

Місце:
Дім освіти та культури "Майстер Клас"

Лектори:
Крюґер Вано,Коробчук Павло,Горобчук Богдан-Олег,Герасим’юк Олена

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні