"Класика по п’ятницях": музика композитора Валентина Сильвестрова

В рамках проекту "Класика по п’ятницях" відбудеться вечір, присвячений творчості композитора Валентина Сильвестрова.

Усе почнеться о 19:00 презентацією диску і книги "ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ. Зустрічі з Валентином Сильвестровим" (Симпосіон) видавництвом "Дух і Літера". Видання містить бесіди з композитором філософа Костянтина Сігова та музикознавця Алли Вайсбанд, а також тексти Софії Губайдуліної, Гії Канчелі, Арво Пярта, Гідона Кремера, Ольги Седакової та ін., об’єднуючи спогади й теоретичні судження про творчість Валентина Сильвестрова. До книги додається новий DVD-диск з аудіозаписом творів Валентина Сильвестрова останнього десятиріччя у виконанні композитора. На презентації виступить автор книги Валентин Сильвестров, декан KMBS Олександр Саврук та директор видавництва "Дух і Літера" Костянтин Сігов.

Потім відбудеться прем’єра музики Валентина Сильвестрова на тексти Омара Хаяма (в перекладі В.Мисика) та Пауля Целана (в перекладі П.Рихла). Перекладача і тонкого знавця творчості Пауля Целана – Петра Рихла – очікують як гостя вечора.

У програмі прозвучать пісні та романси на вірші Тараса Шевченка, Лесі Українки, Павла Тичини, Тамари Севернюк, Івана Франка, Олександра Пушкіна, Костянтина Сігова, Афанасія Фета, Михайла Лермонтова.

Музичну програму доповнить розмова з автором, виконавцями й по-справжньому рідкісним гостем, ім’я якого, як обіцяють організатори, здивує вас у п’ятницю.

Виконавці:
Інна Галатенко (сопрано)
Олег Безбородько (фортепіано)

Вхід – 50 грн
Для пенсіонерів вхід безкоштовний

Місце:
Дім освіти та культури "Майстер Клас"

Лектори:
Саврук Олександр,Рихло Петро,Сильвестров Валентин

Вартість:
50 грн.

Реклама:

Головне сьогодні