Другий тиждень АРТФОРУМу

5 травня 19:00 – лекція археолога Олександра Моці „Держава Русь".

Діяльність Дискусійного клубу починається 6 травня о 19:00 відкритою зустріччю Влада Троїцького і Євгена Уткіна, які дискутуватимуть на тему „Гуманітарна політика в Києві. КГБ: комітет гуманітарної безпеки".

6 травня о 19:00 починаються лекції Відкритого Університету Майдану, який підготував спеціальну інтелектуальну програму, орієнтовану на обговорення громадських проблем і перспектив розвитку українського свідомого суспільства.

6 травня о 19:00 стартує проект „Література над містом" – новий сезон Літературного Салону в партнерстві з видавництвом „Смолоскип". Рідкісні тексти, цікаві постаті й тенденції, літературні читання, зустрічі й розмови на даху МК.

Серед найяскравіших музичних подій – концерт New Era Orchestra „Третій експрес", арт-директор і диригент Тетяна Калініченко (8 травня 19:00) та концерт музики Валентина Сильвестрова „Од вічної класики до видатного сучасника: від Шумана, Шуберта, Маллера до Сильвестрова" (11 травня 19:00). А також – презентація лекційного курсу від піаніста Романа Рєпки „Музика як мова", який прочитає лекції „Все, що ви хотіли знати про класичну музику, але боялися запитати" (10 травня 15:00) та „Як музика розповідає нам історії" (11 травня 14:00). 7 травня 20:00 – традиційний авторський проект Олексія Когана „Тема з варіаціями. Live", який представить тріо Сідаш-Нацвлішвілі-Козак з програмою-присвятою легендарному піаністу, одному з піонерів бібопа Баду Пауеллу (7 травня 20:00) та зустріч-лекція кінокомпозитора Сергія Круценка „Музика кіно" (10 травня 20:00).

"Docudays UA" представляє фільм на даху МК: „Щоденне повстання", Швейцарія, 2013 (10 травня 21:00), також запрошуємо на кінопоказ від МКФ „Молодість": „Good Vibrations", Ірландія, 2012 (11 травня 16:00).

Триваються виставки АртМайдан та „Faces of Freedom. Maidan" Ігоря Гайдая, а також художні виставки династії київських художників сім’ї Рижих та Дмитра Куровського „Горизонт залишиться чистим".

11 травня, починаючи з 12:00 – програма для наших наймолодших гостей у рамках діяльності „Артдвору" для дітей і батьків.

Партнери „Артфоруму" Новий драматичний театр на Печерську та Центр сучасного мистецтва „Дах" запрошують відвідати театральні покази.

А також – 13 травня о 19:00 – зустріч із Дмитром Яблонським та концерт віолончеліста з камерним ансамблем "Київські солісти". Американський віолончеліст і диригент Дмитро Яблонський відмовився співпрацювати з Росією на користь України після публікації листа російських діячів культури на підтримку Володимира Путіна.

Пан Яблонський залишив посаду диригента оркестру "Нова Росія" і почав співпрацю з українським Державним камерним ансамблем "Київські солісти". Музикант народився у Москві, пізніше емігрував до Нью-Йорку, співпрацював із оркестрами різних країн світу та був номінований на премію "Греммі". В Україні Яблонський планує долучати дітей до класики та створити у Києві фестиваль класичної музики.

Повну прогарму „Артфоруму" на 05.05.14 - 11.05.14 Ви знайдете на сайті Дому освіти й культури „Майстер Клас" www.masterklass.org

Реклама:

Головне сьогодні