Фотовиставка на Майдані "HUMAN FACTOR. LAST EDITION"

Рівно рік тому у таку ж дощову погоду надвечір перші люди вийшли на Майдан Незалежності, щоб висловити протест проти призупинення підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Тоді ніхто не знав, що за 9 днів міліція та спецпризначенці кийками проженуть студентів-протестувальників, а наступного дня на вулиці столиці на їхній захист вийде до мільйона людей. Ще за тиждень в урядовому кварталі з’являться перші барикади, ще за 45 днів на Грушевського полетять перші коктейлі Молотова у відповідь на диктаторські закони і дальші спроби влади закрутити гайки і загасити гнів.

Ще за три дні ми оплакуватимемо смерть перших побратимів, ще за місяць - кількість загиблих буде більше сотні.

Рік тому перші люди на Майдан вийшли за європейський курс країни, але їхня боротьба переросла у справжню війну добра зі злом, світла із темрявою, свободи та диктатури.

Українські фотографи переживали усе це пліч-опліч з протестувальниками. Інколи ми навіть не усвідомлювали, що ці кадри стануть історичними, ми просто робили свою роботу. А інколи ми приходили сюди із величезним бажанням зробити такі сильні кадри, які нарешті покажуть Європі і усьому світові, ЩО насправді відбувається тут. І, звісно, ми знімали для тих, хто тут стояв. Це четверта, остання, хвиля виставки. Попередні три у найтрагічніші дні штурму згоріли разом із барикадами.

Ті фото також побачили у Німеччині, Франції, Люксембурзі, Польщі.

Події революції вміщає 174 світлини 41 фотографа. Але наші серця досі не можуть помістити біль.

Human Factor. Last edition має нагадати, завдяки кому стала можливою революція та зміни у країні. Завдяки простим людям з цих фото

Реклама:

Головне сьогодні