Програма Академії Deutsche Welle "Інтернет-безпека журналістів і професійне поводження з користувацьким контентом"

Програма "Інтернет-безпека журналістів і професійне поводження з користувацьким контентом" – проект Академії Deutsche Welle, що триває з листопада по грудень 2014 року та передбачає серію 5-денних тренінгів для блогерів та журналістів регіональних редакцій. Ціль проекту – навчити учасників, як можна швидко верифікувати користувацький контент (user generated content, UGC), і яких заходів безпеки потрібно вживати, щоб захистити свої цифрові дані. Протягом курсу передбачені візити до редакцій передових локальних ЗМІ та спілкування із зовнішніми експертами на тему практичних інструментів захисту даних.

Тренери у Запоріжжі:

  • Геннер Вайтгьонер (Henner Weithöner), Берлін – вільний журналіст, медіатренер, співпрацює з Міжнародним інститутом журналістики (IIJ), Німецьким товариством з міжнародної співпраці (GIZ), був головним редактором німецького видання Sonnenenergie.
  • Бектур Іскендер (Bektour Iskender), Бішкек – журналіст, медіатренер, редактор і автор інформаційного порталу "Kloop.kg", співзасновник школи журналістики "Клооп" в Киргизстані.

У тренінгу візьмуть учать 12 учасників, що відбираються на конкурсних засадах. До участі запрошуються практикуючі журналісти з усіх регіонів України та активні блогери.

Для участі у конкурсі необхідно:

Термін подачі заявок: до ХХ грудня 2014 року. Результати відбору будуть повідомлені ХХ грудня 2014 року.

Участь у школі безкоштовна. Проїзд, проживання і харчування учасників забезпечують організатори програми.

Контакти:

Володимир Перепадя, [email protected], +380667600998

Довідка:

DW Академія є провідною організацією Німеччини для розвитку міжнародних засобів масової інформації. Консультанти і тренери підтримують вільні і незалежні медіа з 1965 року. Організація пропонує міжкультурні та професійні навчальні семінари, програми і стажування для майбутніх журналістів. DW Академія також розробила магістерську програму "Міжнародні Медіа Студії", яка поєднує у собі навчання з розвитку ЗМІ, управління медіа, журналістики та комунікації.

Реклама:

Головне сьогодні