Ретроспектива фільмів Олів’є Ассаяса

Напередодні прем’єри найновішої стрічки Олів’є Ассаяса «Зільс-Марія» у рамках щорічного фестивалю «Вечори французького кіно», Французький інститут в Україні пропонує познайомитись або знову переглянути найкращі роботи режисера.
Ретроспектива фільмів Олів’є Ассаяса йтиме у кінотеатрі «Київ» із 23 до 26 січня.
23/01
Літній Час / Heure D’été
Режисер: Олів’є Ассаяс
У ролях: Жульєт Бінош, Шарль Берлінг, Жеремі Реньє
2008 / Франція /драма/103 хв
За версією Кіноакадемії Лос-Анджелеса визнана найкращою іноземною стрічкою 2009 року
Фредерік, Адрієн та Жеремі разом із дітьми збираються в родинному маєтку, аби відсвяткувати 75-ий день народження їхньої матері, Елен Бертьє. Елен присвятила життя збереженню творчого доробку дядька – живописця Поля Бертьє. Через кілька місяців Елен піде у кращий світ, а сім’ї доведеться давати раду «непотребу», який стара збирала все життя. Чи сім’я пройде це випробування?
24/01
Ірма Веп / Irma Vep
Режисер: Олів’є Ассаяс
У ролях: Меггі Чун, Жан-П’єр Лео, Наталі Рішар
1996 / Франція /драматична комедія /99 хв
Режисер Рене Відаль вирішує зняти ремейк фільму 1915 року «Вампіри» режисера Луї Феяда, де зіграла Ірма Веп. На цю роль він запрошує Меггі Чен, акторку китайського походження, зірку фільмів із кунгфу. Зйомки швидко перетворюються на катастрофу. Відаль зривається, невдоволений своєю роботою.
25/01
Демон-Коханець / Demonlover
Режисер: Олів’є Ассаяс
У ролях: Конні Нільсен, Шарль Берлінг, Клое Севіньї
2002 / Франція /трилер /115 хв
Дві інтернет-компанії, Mangatronics і Demonlover, борються за екслюзивність картин TokyoAnime, які приносять надприбуток в Інтернеті. Mangatronics наймають Діану де Монкс, аби перешкодити інтересам Demonlover.
26/01
Холодна вода / L’eau Froide
Режисер: Олів’є Ассаяс
У ролях: Віржіні Ледуайен, Сіпріен Фуке, Клое Севіньї
1994 / Франція /драма /92 хв
Премія «Сезар» у категорії «Найбільш багатообіцяюча акторка» (Віржіні Ледуайен)
1972 рік, Париж. Жіль і Крістіна – пара підлітків, які страждають від сімейної незгоди і почуття розгубленості. Разом вони вирішують втекти від проблем до товариства, буцімто, митців, що оселилися на півдні Франції.

Реклама:

Головне сьогодні