Кінопоказ: «Urbanized» (Урбанізовані) Ґарі Гаствіта

4 лютого відбудеться показ стрічки «Urbanized» Ґарі Гаствіта, автора відомих дизайнерських фільмів «Helvetica» та «Objectified».

Urbanized – це повнометражний документальний фільм про дизайн міста. У стрічці режисер висвітлює проблеми планування міста та на прикладі робіт відомих архітекторів, планувальників, політиків, будівничих і стратегів пропонує різні моделі розвитку мегаполісів.

Понад половину світового населення сьогодні проживає на міських територіях, а у 2050 році частка міських жителів на планеті складе 75%. Проте, доки деякі міста переживають стрімкий розвиток, інші скорочуються. Проблеми, пов’язані з пошуком балансу між будівництвом, мобільністю, громадськими просторами та спільнотами, економічним розвитком та екологічною політикою, швидко стають універсальними завданнями. Тим не менш, більшість з них обговорюється без залучення громадськості. Хто ж формує наші міста і хто має право на це? Міста не створюються одним спеціалістом чи експертом. Учасниками цього процесу є різні люди, у тому числі й звичайні громадяни – вони можуть і повинні мати великий вплив на розвиток міст, у яких вони живуть. Досліджуючи різні проекти дизайну міського середовища по всьому світу, Гарі Хаствіт формує глобальну дискусію про майбутнє міста.

Вхід вільний, потрібна реєстрація.

Місце: Mezzanine (вул. Нижньоюрківська, 31), Безкоштовно, Організатори: ГО

Реклама:

Головне сьогодні