Відкрита розмова «Спільна мова: культурні ініціативи як медіатори довіри»

CSM запрошує на відкриту розмову «Спільна мова: культурні ініціативи як медіатори довіри» 6 лютого.

Проблеми відкинутих і марґіналізованих ідентичностей, тривалого суспільного іншування і замовчування нікуди не зникли після революційних подій минулого року, а часом і загострилися. У ситуації, коли влада й медіа переймаються питаннями безпеки, саме культурні ініціативи можуть брати на себе роль медіатора, щоб знайомити з іншістю та будувати й підтримувати довіру.

На спільній зустрічі 6 лютого представниці і представники різних ініціатив та інституцій на основі свого досвіду обговорять перспективні напрямки подібних культурних проектів і їхню роль у реінтеграції самої культури в соціальне життя країни. А також подумають, як поточна ситуація впливає на сприйняття/прийняття іншості.

У відкритій розмові беруть участь:

Діана Карпенко (АРТ Мобілізація).

Анна Мєдвєдєва (ІЗОЛЯЦІЯ).

Ярослав Мінкін (літературне угрупування «СТАН», партнер ГО «Культурний діалог»).

Анастасія Пономарьова (CANactions).

Оксана Потапова (Театр для діалогу).

Модерує Вікторія Наріжна (співзасновниця галереї-книгарні «Чорна ящірка» у Дніпропетровську)

Для участі заповніть реєстраційну форму.

Лекція відбудеться в рамках дискусійної складової проекту CSM «Культура. Завтра» та стане третьою відкритою подією семінару культурної критики та репортажу «Культура 3.0».

Проект «Культура. Завтра» покликаний публічно обговорювати складні теми й спільно працювати над стратегіями розвитку культури. Його мета – запозиціонувати культуру як один із найголовніших інструментів для вирішення болючих і конфліктних питань, які виникли в суспільстві в результаті революційно-воєнних подій 2013-2014 років. Дискусії, лекції та круглі столи відбуватимуться двічі на місяць за участі культурних менеджерів, митців, журналістів і філософів з України, Білорусі, Туреччини, Грузії, Сербії та інших країн.

Місце: Closer (вул. Нижньоюрківська, 31), Лектори: Карпенко Діана , Пономарьова Анастасія , Наріжна Вікторія, Безкоштовно, Організатори: CSM (Фундація «Центр сучасного мистецтва»)

Реклама:

Головне сьогодні