Нова опера Влада Троїцького «Коріолан»

28 лютого о 19:00 у Центрі культури та мистецтв «КПІ» вже удруге відбудеться показ Нової опери Влада Троїцького «Коріолан». Прем'єра постановки в листопаді пройшла з аншлагом і мала великий успіх.

Лібрето опери засноване на однойменній п’єсі Вільяма Шекспіра про життєпис Гнея Марція Коріолана – героя Риму, великого воїна і людини непохитної віри, який був піднятий на «п'єдестал» народом і ним же був і скинутий. «Мені здається, шекспірівська історія добре почувається в музичній інтерпретації. Думаю, ми відчули текст і енергію слова. Хоча немає такого поняття, як «трепетне ставлення до тексту», – зазначив режисер.

Нова опера сьогодні – популярний у всьому світі жанр. В епоху поглиблення зв’язків між різними видами мистецтв такий музично-сценічнний твір стає як ніколи актуальним, викликає інтерес як у публіки, так і у постановників.

Музичну палітру опери «Коріолан» утворюють поєднання тембрів акустичних інструментів та електроніки, академічної та народної манер співу, складних гармоній та сучасних драйвових ритмів. Шість вокалистів та шість інструменталістів на сцені складають імпровізацію з ірландських військових пісень, українських колискових, арабських наспівів і молитов Клаудіо Монтеверді, аранжованих в стилі реггі, в неймовірно вражаюче дійство, яке доповнюють мінімалістичні декорації та відеоарт від Tenpoint.

Влад Троїцький зазначив, що починаючи роботу над «Коріоланом», він запропонував виконавцям та музикантам вирушити у подорож, а тепер запрошує приєднатися до них і глядача.

Купити квиток.

Місце: ЦКМ (ДК) НТУУ "КПІ" (пр-т Перемоги, 37/К7), Вартість: 150–450 грн

Реклама:

Головне сьогодні