Лекція дослідниці жіночої історії Франсуази Тебо

З нагоди Міжнародного жіночого дня та відзначення 100-річчя початку Першої світової війни Центр візуальної культури, Французький інститут та «Політична критика» запрошують на лекцію дослідниці жіночої історії Франсуази Тебо, що відбудеться у вівторок, 3 березня, о 19:00.

Довга і вбивча, Перша світова війна була не лише справою чоловіків. Лекторка розглядатиме хронологію і форми мобілізації жінок, випробування, яких вони зазнали (самотність, траур, бідність, сексуальне насилля), їхні патріотичні й пацифістські настрої та зобов’язання, наслідки війни для долі кожної людини і зміну ролі жінки в суспільстві. Спираючись на приклади з історії Франції, Франсуаза Тебо проводитиме численні паралелі з контекстами інших країн Західної Європи.

Франсуаза Тебо – почесна професорка новітньої історії Авіньйонського університету, наукова співробітниця Інституту гендерних досліджень Женевського університету. Співдиректорка журналу «Кліо. Жінки, гендер, історія».

Вхід вільний.

Робоча мова – французька, з послідовним перекладом на українську.

Місце: Центр візуальної культури (вул. Глибочицька, 44), Лектори: Тебо Франсуаза, Безкоштовно, Організатори: Центр візуальної культури , Французький інститут в Україні , Журнал «Політична критика»

Реклама:

Головне сьогодні