РІК МАЛЕВИЧА. 0,10-100

18 березня о 13:30 у виставковій залі Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури (вул.Вознесеньський узвіз, 20) відбудеться відкриття року Малевича.

Організатори представлять виставку, присвячену 100-річчю супрематизму, де буде також представлений оригінал самого Малевича з колекції Ігоря Диченка, моду, скульптуру та архітектуру в супрематичному стилі. Під час заходу також відбудеться розміщення портрету Казимира Малевича серед портретів визначних викладачів академії.

Сто років тому у 1915 році Казимир Малевич представив світові власну живописну систему і назвав її супрематизмом. Ключовою роботою, на яку спирається його система, став знаменитий "Чорний квадрат", створений того ж року. Геній світового авангарду не лише народився у 1879 році в Києві і був охрещений в Олександрівському костьолі, але також викладав у Київському художньому інституті з 1928 по 1930 рік. В Києві Малевич навчав студентів основам супрематизму, "лікуючи їх від реалізму та страху кольору".

В програмі 18 березня запланована реконструкція знаменитої виставки 1915 року під назвою "0,10", на якій Казимир Малевич вперше виставив супрематичні полотна на чолі з "Чорним квадратом". Крім того буде представлений одяг в супрематичному стилі, скульптура, архітектура, а також показуватимуть елементи авангардного балету. У подвір’ї академії розгорнеться Малевич-парк.

На виставці демонструватиметься оригінал супрематичної композиції Казимира Малевича з приватної колекції. Водночас проходитиме презентація книг про видатного авангардиста, виданих в Україні – дослідження Дмитра Горбачова "Малевич та Україна", а також книга французького дослідника Ж.Маркаде "Малевич". Подія ініційована викладачами та студентами академії та підтримана мистецьким середовищем України.

Початок: 18.03.2015 (середа) о 13:30
Місце: Виставкова зала Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури (вул. Вознесенський узвіз, 20)

Реклама:

Головне сьогодні