Дискусія «Чи пропаганда існує насправді?»

Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на дискусію «Чи пропаганда існує насправді?», що відбудеться в рамках Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA 24 березня о 19:00.

«Пропаганда» – термін, що фігурує в законодавстві, медіа, публічному та політичному дискурсі. Контрпропаганда, політична боротьба в медійному полі стала завданням над яким працює як державний апарат, так і громадянський сектор. Однак, зміст самого терміну «пропаганда» залишається непрозорим, а його вживання є значною мірою інтуїтивним, а отже, спирається на непроговорені ідеологічні та політичні преференції та упередження.

Така розмитість має своїм наслідком також втрату довіри до фактів, до будь-яких свідчень, чи доказів, врешті до розмивання реальності загалом.

Що може документалістика протиставити у цій ситуації? З одного боку її, ніби німб, супроводжує пафос правди, з іншого – саме це робить її ідеальним знаряддям, медіумом пропаганди.

Метою дискусії буде проблематизація поняття пропаганди сьогодні, а також з’ясувати чи можливе та чи потрібне непропагандистське зображення війни, зокрема в документалістиці, щоб врешті, провести певні межі між пропагандою та ангажованою позицією, між пропагандистом та антагоністом.

Учасники дискусії: Ольга Брюховецька, Мустафа-Масі Найєм, Светла Турнін (Канада), Євген Федченко, Павел Шеремет.

Модератор – Василь Черепанин.

Вхід вільний.

Місце: Центр візуальної культури (вул. Глибочицька, 44), Лектори: Брюховецька Оксана , Найєм Мустафа , Федченко Євген , Безкоштовно, Організатори: Центр візуальної культури , Журнал «Політична критика»

Реклама:

Головне сьогодні