Лекція про Антоні Тапіеса з циклу «Образ»

Лекторій «Образ» відкриває другий сезон. Цього разу вам розкажуть про Антоні Тапіеса.

Антоні Тапіес, без якого складно уявити сучасне абстрактне мистецтво, пройшов різні етапи – від сюрреалізму і абстрактного експресіонізму, поглиблюючи філософію свого, зараз впізнаваного, стилю «матеріального мистецтва». Звичайно, його цікавила не формальна сторона цього напрямку, що було характерно для італійського Art Povera, а перетворюючі властивості матерії. Експерименти з текстурами битого щебеню, бетону та іншими «відходами цивілізації» в результаті перетворилися на монументальні композиції.

У 1950-х повсюдна захопленість поп-артом не оминає стороною Антоні Тапіеса. Але в поп-артових творах Тапіеса все так же безпомилково впізнається його рука.

Вишукані колірні і формальні рішення полотен, скульптур та об'єктів Тапіеса і його теоретичні праці вплинули на багатьох художників-нефігуратівістов і продовжують дивувати широку публіку в сучасних виставкових проектах.

Лектор: Ксенія Малих, куратор виставкового простору арт-центру Closer і ленд-арт фестивалю «Весняний Вітер. Нова земля», а також лекторію «Образ».

Лекції проходитимуть по середах (крім тих, в які відбуватимуться відкриття виставок) з 1 квітня по 24 червня о 19:00

Вхід вільнй, обов'язкова онлайн реєстрація (заповніть форму, навіть якщо ви реєструвалися під час минулих сезонів).

Місце: Closer (вул. Нижньоюрківська, 31), Лектори: Малих Ксенія, Безкоштовно, Організатори: OK projects

Реклама:

Головне сьогодні