«Героїчний Make-up»: кінопоказ «Івін А» Ігоря Черницького

Національний центр Олександра Довженка та Національний художній музей України продовжують спільний проект – «Героїчний Make-up». Це серія кінопоказів, яка приурочена до спільної виставки НХМУ та Ґете-Інституту «Герої. Спроба інвентаризації».

3 квітня темою буде «Солдат: кризовий герой Перебудови». Головним фільмом стане «Івін А» (1990, реж. Ігор Черницький). Фільм поставлений за мотивами оповідання А. Кіма «Зупинка в серпні».

Рядовой внутрішніх військ Андрій Івін – охоронець зони суворого режиму. Він абсолютно не пристосований до військової служби, типовий гуманітарій, який кинув історико-архівний інститут.

Одного разу влітку він стоїть вночі на посту. Рецидивіст на прізвисько Мішка Князь здійснює втечу. Рядовий Івін не зміг вистрілити в нього, і змушений сам піти під трибунал. У пояснювальній записці він пише, що «відмовляється і надалі розпоряджатися чужим життям».

Під наглядом командира роти Наротьєва його відправляють в дисбат. Старший лейтенант Наротьєв майже одноліток Івіна. Йому складно повірити, що рядовий говорить правду. На його думку солдат просто розгубився, даючи свідчення, а на посту заснув, чи, можливо, злякався.

Передмова: Олександр Телюк.

Вартість: за квитком до музею (20 грн. для дорослих, 10 грн. для студентів, 5 грн. для пенсіонерів і школярів)

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6), Лектори: Телюк Олександр, Вартість: 20 грн, Організатори: Національний художній музей України , Ґете-Інститут (Goethe-Institut)

Реклама:

Головне сьогодні