New Music: Ukraine: концерт музики Максима Шалигіна та Луї Андріссена

У сьомому концерті серії New Music: Ukraine твори Максима Шалигіна і Луї Андріссена.

Молодий український композитор, Максим Шалигін зараз проживає в Нідерландах – залишився там після отримання ступеня в Королівській Гаазької консерваторії. У Європі про нього вперше заговорили в 2012, коли симфонія Шалигіна для скрипки соло «Листа до Анни» була відзначена на легендарному конкурсі Gaudeamus. У тому ж році музику Максима вибрали для проекту Gesamt Ларса фон Трієра.

Шалигін пише камерні, вокальні, електроакустичні і симфонічні твори. У 2013–2014 році він написав музику до балету «Одіссея» танцювальної трупи Лоннеке ван Років і саундтрек до нового фільму Дмитра Мойсеєва «Такі красиві люди». Був запрошеним композитором донецької ІЗОЛЯЦІЇ та фестивалю Storioni в Брабантец.

Українську прем'єру «Листів до Анни» здійснить Еммі Стормс, одна з найкращих нідерландських скрипачок, перша виконавиця цієї роботи Шалигіна. Другу частину програми складе виконання знаменитої «Симфонії відкритих струн» класика сучасної голландської музики Луї Андріссена. За 12струнних відповідає камерний ансамбль Armonia Ludus і диригент Міхеїл Менабде.

Купити квиток.

Місце: Fairmont Grand Hotel Kyiv (вул. Набережно-Хрещатицька, 1), Вартість: 140–200 грн, Організатори: Музичне агентство «Ухо»

Реклама:

Головне сьогодні