Лекція куратора майбутньої documenta 14 Дітера Роелстрате

На запрошення незалежного кураторського колективу Лізавети Герман та Марії Ланько пан Роелстрате проведе серію зустрічей з українськими художниками та професійною спільнотою у Києві та Львові.

У програмі тижневого перебування в Україні — кураторське дослідження мистецької сцени України, візити до майстерень, музеїв та інституцій, спілкування з культурними менеджерами і журналістами, а також відкрита лекція в Києві.

Лекція пройде в суботу, 25 квітня, о 13.00 в Kyiv Academy of Media Arts за адресою вул. Дмитріївська, 80.

Під час виступу Дітер Роелстрате говоритиме про власну кураторську практику в антверпенському музеї сучасного мистецтва MuKHA та чиказькому музеї сучасного мистецтва, а також роботу в складі команди documenta 14.

Лекція та спілкування з куратором відбуватиметься англійської мовою.

Вхід вільний за умови обов’язкової попередньої реєстрації.

З питань прес-акредитації звертайтесь до Марії Ланько ([email protected], 0509420509) або Лізавети Герман ([email protected], 0672624950)

Дітер Роелстрате — куратор, арт-критик, член кураторської команди documenta 14 (Кассель, 2017). У минулому — старший куратор Чиказького музею сучасного мистецтва (2011–2014), де він організував групові виставки "The Way of the Shovel: Art as Archaeology" та "City Self", а також куратор Антверпенського музею сучасного мистецтва MuHKA (2003–2011), де він виступив організатором виставок Шанталь Акерман та Ліама Ґілліка й Лоренса Вінера, з поміж інших.

Філософ за освітою, Роелстрате був редактором журналу Afterall та спів- засновником FR David, а також є автором численних критичних есеїв з сучасного мистецтва та культури, що публікувались у мистецьких каталогах та журналах, таких як A Prior Magazine, Artforum, e-flux journal, Frieze, Mousse Magazine і Texte zur Kunst.

Один з його відомих текстів "Нестерпна легкість мистецтва" був опублікований в українському перекладі в онлайн-журналі KORYDOR.

documenta — один з найбільш маштабних та шанованих в міжнародних професійних колах форум сучасного мистецтва, що проходить щоп’ять років у німецькому Каселі й відбудеться 2017 року вчотирнадцяте.

"Документа" була заснована в 1955 році як частина програми модернізації культурної політики повоєнної Німеччини та надолуження перерваної в 1930-х рр. авангардної традиції. За 60 років свого існування "Документа" виступала платформою для презентації найбільш актуальних художніх ідей та визначала вектор їхнього подальшого розвитку на роки вперед.

Реклама:

Головне сьогодні