Відкриття циклу лекцій «Міграції, ідентичності, території»

21 квітня о 19:00 відбудеться відкриття циклу лекцій «Міграції, ідентичності, території» в Центрі візуальної культури.

Французька ідентичність cформувалась внаслідок низки переміщень населення. Від відтока сільського населення до концентрації у великих індустріальних зонах, трудові міграції 19–20 століття, включаючи ті, що походили з інших європейських країн, змоделювали обличчя сучасної Франції. Вона пережила також переміщення населення, пов’язані з війнами, прийом, більш-менш стриманий, біженців, табори переміщених, примусову працю, деколонізацію, яка супроводжувалася поверненням колоністів до метрополії та імміграцією з колишніх колоній. Сьогодні питання міграцій, кордонів й регіональної ідентичності ставляться, в основному, в рамках Європейського Союзу.

Ці питання, які знаходять відлуння в сучасній ситуації в Україні, знаходяться в центрі уваги досліджень французьких істориків, соціологів та демографів. Вони виступатимуть в Москві і в Києві, аби представити свої доробки й обговорити, яким чином ці виклики постають тут.

Цей цикл відкриє Франс Герен-Пас, географ, співдиректорка дослідницької лабораторії «Ідентичності та території населення» Національного інституту демографічних досліджень Франції, яка розповість про «Дискримінації, етнічності, ідентичності, території» фахівцям та широкому загалу.

Місце: Центр візуальної культури (вул. Глибочицька, 44), Безкоштовно, Організатори: Французький інститут в Україні , Посольство Франції в Україні , Центр візуальної культури

Реклама:

Головне сьогодні