Презентація монументального розпису мураліста REMED’а

29 квітня в рамках Французької весни відбудеться відкриття за участі автора настінної фрески мураліста Remed.

У 2010 році Французький інститут в Україні започаткував серію проектів у галузі муралізму. У цьому жанрі поєднуються як мальовані шрифти так і малюнки на стінах, які подекуди носять сатиричний або карикатурний характер, нанесені на будівлі вони іноді сприймаються, як вандалізм. Цей жанр мистецтва є формою ефемерного «ар брют», який Брассаї, після 30 років досліджень, докладно описав у свої книзі Graffiti, у 1960 році. На сьогодні цей жанр мистецтва визнаний в усьому світі.

Після приїзду Жульєна Маллана та Roti, Французький Інститут запрошує Гійома Альбі, відомого під ім’ям Remed. Від Бразилії до Мексики, від Нью-Йорку до австралійських пустель, цей митець робив великі настінні розписи, використовуючи строкаті геометричні форми, які є його власною мовою спілкування.

У 2010 році він вже малював подарунок киянам, який, нажаль, сьогодні вже зруйновано. Натомість цього року він повертається, щоб прикрасити фасад урологічного інституту, що знаходиться у провулку Обсерваторному.

Місце: Інститут урології НАМН України (вул. В. Винниченка, 9а), Безкоштовно, Організатори: Французький інститут в Україні

Реклама:

Головне сьогодні