Британський театр у кіно: «Буря»

9 червня завітайте на Британський театр у кіно, показуватимуть постановку Шекспірівського театру «Globe» «Буря» / The Tempest за п’єсою Уільяма Шекспіра.

Режисер: Джеремі Херрін.

У ролях: Роджер Аллам, Джессі Баклі, Колін Морган, Джеймс Гарнон, Тревор Фокс та інші.

Чарівник Просперо, законний герцог Мілана, був повалений і вигнаний з міста рідним братом Антоніо – не без помічі короля Неаполя Алонзо – і тепер прямує на зачарований острів. Разом з ним донька Міранда, його слуга Калібан і дух повітря Аріель. Щоби помститися своїм кривдникам, Просперо, розгорнувши книги з магії, таємно передані йому вельможею, викликає бурю на морі – саме у той момент, коли його брат і король повертаються з весілля доньки Алонзо. Корабель тоне, а врятовані пасажири потрапляють на острів – у тому числі й син короля Неаполя, Фердинанд. Там він зустрічає Міранду, і молоді люди закохуються одне в одного.

Роджер Аллам, виконавець ролі чарівника Просперо, – володар премії імені Лоуренса Олів’є за роль Фальстафа в дилогії «Генріх IV», поставленої Шекспірівським театром «Глобус» у 2010 році. Серед останніх робіт актора – детективний телесеріал ITV «Молодий Морс» (Endeavour, 2012).

Колін Морган, що зіграв духа повітря Аріеля, найбільш відомий завдяки телесеріалу BBC «Мерлін» (Merlin, 2008). Знімався також в епізоді популярного науково-фантастичного серіалу «Доктор Хто» (Doctor Who, 2005). У 2013 році разом з Беном Вішоу, Рупертом Гріном, Бренданом Койлом і Деніелом Мейсом грав на сцені театру Гарольда Пінтера у виставі «Моджо» за п’єсою англійського драматурга Джеза Баттеруорта.

Купити квиток.

Місце: Культурний центр «Кінотеатр "Київ"» (вул. Велика Васильківська (Червоноармійська), 19), Вартість: 120 грн, Організатори: Британська рада в Україні (British Council)

Реклама:

Головне сьогодні