Медіавистава «il Caprese»: листи Коцюбинського з острова Капрі

12 червня о 21:00 в Арт-дворику Українського медіа центру (вул. Хрещатик, 2) відбудеться показ «il Caprese»: листи Коцюбинського з острова Капрі, медіавистави-закриття Міжнародного фестивалю оповідання Інтермецо, який проходив 22-24 травня у м. Вінниця.

Острів Капрі став зламною георграфічною точкою в житті Михайла Коцюбинського. Текст медіавистави поєднав у собі два полярні жіночі образи — Віри Коцюбинської та Олександри Аплаксіної, листи до яких, на тлі природних красот острова Капрі демонструють внутрішню трансформацію одного з найпомітніших письменників української літератури ХХ століття.

ВІДЕО ДНЯ

«Дорогой Шурок, я уже на Капри, как видишь. Доехал хорошо, чувствую себя неплохо. Теперь пиши уже по адресу Отель Рояль, номер двадцать шесть. Занял комнату на первом этаже, без лестницы, прекрасно обставленную, большую и светлую, с отдельной террасой на море, декорированной бамбуковыми кустами, агавами и цветами. Терраса мраморная и такая большая, что я гуляю по ней, а после обеда нежусь в удобном раздвижном кресле…»

Саме після відвідин Капрі Михайло Коцюбинський напише свої найкращі новели – «Подарунок на іменини», «Коні не винні», «Цвіт яблуні», «Сон». Італійський острів відкрив Коцюбинському Європу, а Європі — Коцюбинського.

Оксамитовий голос радіо-ведучого Данила Хомутовського перенесе всіх на капрійське узбережжя, у місто Мессіна, і занурить у процес написання зламного для української літератури «Подарунка на іменини». Проведе на віллу до Максима Горького і вкине у нурти народних острівних свят під калейдоскоп строкатих колажів від віджея Світлани Рейніш. Музичне панно з капрійських народних мотивів, найпопулярніших італійських пісень та сучасних електронних ритмів готує ді-джей Антон Quarkmonk Дегтярьов.

Бронювання місць за телефоном +380 (93) 339 76 46, та за адресою [email protected]

Під час перегляду медіавистави «il Caprese» відбудеться збір благодійних внесків до фонду проекту «Культурна дипломатія між регіонами України». В рамках проекту відбудеться тур медіавистави «il Caprese» східними регіонами України.

Місце: Національний центр «Український дім» (вул. Хрещатик, 2), Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні