Public Science: «Кава: енергія, смак чи залежність?»

Науково-популярний лекторій Public Science, що популяризує науку для широкої аудиторії, представляє нову тему і запрошує відвідати п'яту зустріч спільноти закоханих у науку.

На зустрічі відкриють дискусію про напій, без якого більшість людей світу не уявляюсть свій ранок, день а інколи й вечір. Про дозу бадьорості. Про каву, про те, що вона таке з наукової точки зору.

Як енергія фотону, що подолала відстань від Сонця до Землі запустила хімічну реакцію фотосинтезу і кавове дерево, почавши квітнути, дало свої плоди?

Віхи історіі становлення кавової культури та сучасні споживацькі тренди.

Кава як напій: чому в неї такий запах? Що саме його складає? Чи пахне кофеїн сам по собі в чистому вигляді? Що відбувається з нервовою системою, коли людина споживає каву?

Що саме бадьорить і як? Яка фізіологія цього процесу? Чи справді існує залежність від кави? Як вижити гіпертонікам, які життя не уявляють без філіжанок кави протягом дня?

Дозозалежність? Чи має велика доза кави ефект виснаження? Як виводиться кава з організму і у вигляді яких сполук?

На ці та багато інших питань відповість Роман Пономарьов – людина, чия пристрасна любов до кави знайшла втілення у створенні грандіозної кавової лабораторії FairFinch – ThePonomarov’s. Слово «чесність» не випадково використано у назві, адже мета проекту – прозоро показати весь процес, який проходить кава від вирощування на фермі до готового напою в чашці, відкрити нові (добре забуті) глибини і багатства кавового смаку.

Вся інформація буде подана у форматі лекції і динамічного діалогу з вченим. Ви зможете задати найнеймовірніші питання, які вас цікавлять.

Лекція буде цікава як фахівцям з профільною освітою, так і людям з інших областей.

Вартість: 120 грн, умови простору включено.

Реєстрація.

Якщо у вас виникли питання, звертайтесь: [email protected], +380 (93) 002 19 53.

Місце: Креативний простір «Часопис» (вул. Льва Толстого, 3), Вартість: 120 грн, Організатори: Public Science

Реклама:

Головне сьогодні