Британський театр і кіно: «Людина й надлюдина»

Британський театр у кіно запрошує на перегляд вистави за п’єсою Бернарда Шоу «Людина й надлюдина» / Man and Superman. Постановка Королівського Національного театру.

У новій виставі Національного театру Рейф Файнс повертається у часи зародження драматургії ХХ століття та виконує роль Джона Таннера у п’єсі Бернарда Шоу «Людина і надлюдина» (1903).

Створена Шоу у відповідь на заклик шанувальників написати про Дон Жуана, п’єсу пропонує трактування міфу про рокового коханця у період початку ХХ століття в Англії і пропущену крізь фільтр навіяних Ніцше соціально-філософські ідеї самого драматурга. Сучасний Дон Жуан постає у п’єсі освіченим плейбоєм-анархістом у розквіті сил, якого призначено опікуном юної міліонерки Анни.

Вистава просочена фірмовою гостротою Шоу, перипетіями зближення вільнодумця Теннара та молодої протеже, яка схиляється до їдеї стати його дружиною. Третій акт – повністю присвячений знаменитій інтерлюдії – розмові справжнього Дон Жуана з дияволом у пеклі.

Режисер вистави – молодий талановитий Саймон Годвін, який завоював увагу театралів своєю постановкою «Двох веронців» на сцені Королівської Шекспірівської компанії цього року. До речі, Файнсу вже доводилося грати Таннера у радіовиставі ВВС 1996 року.

Купити квитки.

Місце: British Council (Британська рада) (вул. Григорія Сковороди, 4/12), Вартість: 120 грн, Організатори: Британська рада в Україні (British Council)

Реклама:

Головне сьогодні