Лекція «Архітектура для Ecocene»

31 липня о 19:00 в рамках програми резиденцій Architecture Ukraine ІЗОЛЯЦІЯ проведе лекцію «Архітектура для Ecocene» (ecocene – ерa навколишнього середовища) Рейчел Армстронг (Університет Ньюкасла, Великобританія).

«Архітектура для Ecocene» розглядає приклад того, як біологічно активні метаболізми можуть допомогти у розробці проектів та запропонувати інженерні рішення нових підходів у виробництві архітектури. Такий спосіб став можливий завдяки досягненням в галузі біотехнології останніх 30 років, які дають можливість розглядати життєві операції як технологію. Відшукавши шлях безпосередньо, як можна взаємодіяти з природою, використовуючи мову фізики та хімії, Армстронг кине виклик встановленим концепціям, які провокують різні види екологічних наслідків, а також реалізуються через техносфери, де живі істоти та машини підсилюють один одного.

Завдяки експериментальній архітектурі з'явилася можливість створювати прототипи, що говорять про майбутнє людства, що підсилює, а не знищує екосистеми.

Рейчел Армстронг – професор Експериментальної Архітектури Університету Ньюкасла (Великобританія), розробляє стійкі рішення для архітектури, використовуючи такі передові технології як синтетична біологія та smart-хімія. У своїй новій книзі Жива архітектура (Матерія як один з творців живих структур) Рейчел досліджує перспективи трансформацій матерії в житловій споруді, що передбачає переосмислення того, як люди розуміють стабільність у будинках та містах.

Місце: Фонд Ізоляція. Платформа культурних ініціатив. (Київ, вул. Набережно-Лугова 12.), Безкоштовно, Організатори: Фонд «Ізоляція. Платформа культурних ініціатив»

Реклама:

Головне сьогодні