Освітня програма в межах проекту «Арлекін іде...»

З 20 серпня до 6 вересня Мистецький Арсенал запрошує відвідати освітню програму, яка триватиме в межах проекту «Арлекін іде…» – виставки унікальної приватної колекції Ігоря Диченка – українського мистецтвознавця і художника, який присвятив своє життя дослідженню творчості українських художників ХХ ст.

В експозиції виставки «Арлекін іде…» – 300 творів українських і світових майстрів ХХ століття – мистецтво авангардистів, серед яких К. Малевич, О. Богомазов, В. Пальмов, О. Тишлер, В. Єрмілов та інші; живописні та графічні твори «шістдесятників» – В. Зарецького, А. Горської, А. Сумара, З. Лерман, представників «нової хвилі» – В. Цаголова, Д. Кавсана, О. Сухоліта та інших. Особлива частина експозиції – 15 графічних робіт Сальвадора Далі, ілюстрації до твору Овідія «Мистецтво кохання».

Для освітньої програми цей проект слугує приводом для обговорення і дослідження важливих тем з історії українського мистецтва ХХ століття. До неї входять лекції від низки українських мистецтвознавців та програма кінопоказів українського кіно 60-х років.

Лекторій

25 серпня 18:30 – лекція Дмитра Горбачова «Ексцентрика. Українська авангардна сценографія 1920-х років».28 серпня 18:30 – лекція Зої Звиняцьківської «Взаємодія авангардного та народного мистецтва в Україні в 10-ті роки ХХ століття. Екстер, Малевич та народні майстри».29 серпня 14:00 – лекція Ольги Балашової «Не підлягає показу і розголосу: неофіційне художнє життя в радянській Україні 60-х».31 серпня 18:30 – лекція Лесі Смирної "Український нонконформізм та концепція національного мистецтва 60-х».2 вересня 18:30 – лекція Оксани Баршинової «Українське мистецтво у час змін: друга половина 1980х – початок 1990х років».

Кінопокази

Контрасти ШістдесятихЦього року минає п’ятдесят років з моменту виходу на екрани фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків» – ключової роботи українського кіно-відродження шістдесятих. Проте феномен «шістдесятників» в українському кіно далеко не обмежувався єдиним Параджановим. Поруч з ним творило ціле коло однодумців – режисерів «поетичного кіно» – Юрій Іллєнко, Леонід Осика, Микола Мащенко, Володимир Денисенко, інші.Кінопокази в межах проекту «Арлекін іде…» звертаються до цих імен та їхніх найбільш візуально цікавих картинах шістдесятих років.22 серпня, 14:00 – показ короткометражних фільмів поетичного кіно 60-х, 1965–1969р.29 серпня, 16:00 – показ фільму Юрія Іллєнка «Криниця для спраглих», 1965р.5 вересня, 14:00 – показ фільму Леоніда Осики «Камінний хрест», 1968р.

Кінопрограма реалізована за підтримки Національного центру О. Довженка.

Абонемент на всі заходи освітньої програми можна придбати в касі «Мистецького Арсеналу». Вартість абонементу – 80 грн. Абонемент діє у дні лекцій та кінопоказів.

Подія на facebook.

Місце: Мистецький Арсенал (вул. Лаврська, 10-12), Вартість: 80 грн, Організатори: Мистецький Арсенал

Реклама:

Головне сьогодні