«Київська школа»: Бієнале 2015

8 вересня стартує «Київська школа» та проходитиме у різноманітних локаціях у Києві. Проект міжнародної бієнале об’єднує митців, інтелектуалів, громадські ініціативи та інституції України, Європи та світу. Бієнале спрямовано на створення альтернативного публічного простору для рефлексії, долання кордонів, створення нових зв’язків у часи війни.

«Київська школа» включатиме виставки та перформанси, покази фільмів, мультимедійні експерименти та трансляції, а також наявні та новоутворені ситуації навчання і дослідження. Крім цього, за допомогою співпраці з місцевими та міжнародними інституціями бієнале закладе нові структури та сприятиме передачі знання поза межами Києва. Відкрити канали мистецького та інтелектуального обміну – одне з основних завдань проекту.

ВІДЕО ДНЯ

Робота над бієнале, презентація та комунікація «Київської школи» базуються на ряді виставкових есе та дослідницьких проектів, що включають як окремі історичні та сучасні твори мистецтва, так і ситуації, картографуючи системи форм, ідей та референцій. Один із основних акцентів програми поставлено на досі маловідомому глобальному культурному впливі українських авангардів минулого століття та висвітленні їхніх міжкультурних та міжнародних властивостей. Поряд із цим, бієнале демонструватиме твори, що не тільки відбивають сьогодення, але відкривають можливість поетичного замислення та споглядання.

У наявному становищі в Україні, після революції Майдану, у часи війни, політичний потенціал мистецтва вагомий як ніколи. Фундаментальна роль мистецтва як інструмента рефлексії здійснює виклик сьогоднішньому політичному контексту, який визначається збройним конфліктом на сході України.

Бієнале – це відкритий проект, спрямований на формування публічних рамок, простору, що дозволить суспільству рефлексувати над загрозливим обставинами за допомогою мистецтва та знання

Основною локацією «Київської школи» стане приміщення Будинку одягу на Львівській площі, шедевр пізньорадянського модернізму, спроектований Валентином Єжовим. Два поверхи Будинку одягу буде перетворено на простір для експериментального мистецького та освітнього виробництва, відкритий для широкої публіки. Своїм вибором бієнале підкреслює потенціал Києва для розвитку нової мистецької інфраструктури.

Окрім центру бієнале на Львівській площі, «Київську школу» прийматиме ряд партнерських інституцій та організацій по всьому Києву.

Деталі шукайте на сайті.

Місце: Будинок одягу (Львівська площа, 8А), Вартість: уточнюється грн

Реклама:

Головне сьогодні