Кінопоказ: «Вело проти авто»

19 вересня не пропустіть єдиний київський показ велосипедного фільму десятиліття «Вело проти Авто», реж. Фредерік Ґерттен Швеція, 2015, 90’

Велосипед – надзвичайний інструмент змін. Активісти та міста в усьому світі переходять на нову систему. Але потужні корпорації, що збагачуються за рахунок автомобілів, щороку вкладають мільярди у рекламу та лобіювання своїх інтересів. Фільм досліджує щоденну глобальну драму на дорогах світу.

Головні герої стрічки – люди, що свідомо обрали велосипед як засіб пересування. Фільм демонструє транспортну модель міста на прикладі бразильського Сан-Паулу, звертаючись також до прикладів Лос-Анджелеса, Копенгагена та Берліна. Персонажі намагаються зрозуміти, що відбувається з їхнім містом, хто впливає на рішення влади – побудувати велодоріжку чи чергову автомобільну розв’язку, чому громадський транспорт такий дорогий і кому це вигідно. Активісти шукають відповідь на запитання, кому належить дорога – водіям автомобілів, пішоходам, велосипедистам чи громадському транспорту.

Демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Купити квитки.

Місце: Культурний центр «Кінотеатр "Київ"» (вул. Велика Васильківська (Червоноармійська), 19), Вартість: 50 грн, Організатори: Фестиваль кіно та урбаністики «86»

Реклама:

Головне сьогодні